Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Airsoftový tábor Bezdružice

detail-airsfot-2.jpg

Airsoftový tábor patří k nejoblíbenějším v naší nabídce. Každého turnusu se účastní v průměru 80 dětí. I když většinu účastníků tábora tvoří kluci, na žádném turnusu nechybí ani pár děvčat.

Děti jsou rozděleny do oddílů (tzv. airsoftových čet) dle zkušeností s airsoftem tak, aby byly vyrovnané a mohly proti sobě rovnocenně hrát. Menší děti a začátečníci mají volnější program doplněný o klasické táborové aktivity. Starší a zkušenější airsofťáci se mohou zapojit do military oddílu, který víc napodobuje vojenský režim.

Airsoftem budeme trávit téměř polovinu programu každého dne, samozřejmě v závislosti na počasí. Na začátku tábora probereme, jak správně a bezpečně zacházet se zbraní a dalším vybavením, které budeš potřebovat. Seznámíme Tě s pravidly airsoftových her a naučíme Tě taktiku individuální i týmové hry. Probereme základy taktiky boje v lese a v budovách, přežití ve volné přírodě nebo základy první pomoci. V dalších dnech budeš hrát hry s vojenskou tématikou, soutěžit ve střelbě na statický i pohyblivý terč, provádět bojové akce v našem areálu i v lesích kolem. Nebude chybět noční bojová hra a hlídání tábora, při kterých se ukáže odvaha každého účastníka. Program je koncipován tak, aby byly hry postupně složitější a aby ses vždy naučil něco nového a tábor si užil. Součástí programu budou i přednášky o zbraních, výstroji, taktice Armády ČR, nácviky vojenské a policejní taktiky a zdravověda.

Balistika: Jde o teoretickou část a diskusi. Účastníci se dozvědí, jaké kalibry mají náboje a co všechno prostřelí, jak fungují neprůstřelné vesty, jakou ráži vydrží atd.

Vojenská první pomoc – TCCC: Přednáška a praktická ukázka první pomoci – jak zastavit krvácení, jak postupovat při průstřelu, jak manipulovat s raněnými ad. Účastníci si vyzkouší, jestli dokážou zachránit život kamarádovi na bojišti.

PSD + vojenské formace: Pravidla přesunu a boje při přesunu jednotek v otevřeném prostoru (les nebo louka). Aby byl přesun jednotky bezpečný, musí každý člen dodržovat určenou formaci.

Základy průzkumu: Jedna z nejoblíbenějších aktivit na airsoftovém táboře. Nejdříve se účastníci naučí, jak pozorování provádět, a poté mají za úkol se co nejlépe zamaskovat a postavit si pozorovatelnu v blízkosti tábora. Úkolem je pozorovatelnu postavit tak, aby o ní nikdo nevěděl, následně pozorovat veškeré dění v táboře, dělat si zápisky a plnit předem zadané úkoly od velení.

Základy horolezectví a slaňování: Náplní je teorie i praxe horolezectví a slaňování. Všichni si vyzkouší vázání uzlů, navlečení horolezeckého sedáku nebo stoupání po laně pomocí prusíku – to vše pod vedením školeného profesionála.

Airsoftové hry: Hry probíhají ve dne i v noci na celkem 4 hřištích a to: v otevřeném terénu (hřiště za řekou), v hustě zalesněném terénu (hřiště nad cestou mezi hlavní budovou a chatkovým areálem), na lesní cestě (hra Konvoj) a mezi budovami (chatkový areál). To vše bude doplněno speciálními hrami v nejbližším okolí tábora.

  • Klasická hra tým vs. tým
  • Capture the flag
  • Král hory
  • Konvoj
  • Dobývání
  • Conquest
  • Bomba
  • Artefakty
  • Patrola

V areálu Jitřenka Bezdružice pořádáme současně několik táborů s různým zaměřením.

Odpoledne se koná celotáborová hra společná pro všechny typy táborů. Děti jsou do oddílů rozděleny tak, aby mezi sebou mohly rovnocenně soutěžit, a při té příležitosti navazují nová přátelství s dětmi z jiných táborů a prohlubují své dovednosti nabyté během dopoledního programu.Interakce s dětmi z ostatních oddílů probíhá také v odpoledních klidu a na večerním programu, který tvoří diskotéky, soutěže, táborák, vystoupení vedoucích a dětí.

Otevřené hodiny: Odpoledne je vyhrazeno 90 minut, během kterých se děti mohou zapojit do aktivit jiných typů táborů, jako jsou taneční, výtvarné a dramatické lekce nebo sportovní aktivity. Například děti z anglického tábora si mohou jít během otevřené hodiny zasportovat nebo zatančit apod.

Večerní program: Hlavní večerní program se každý den liší, za chladných večerů probíhá v jídelně a za hezkého počasí venku v areálu. Je plný bláznivých show, diskoték, scének vedoucích i dětí, sportovních aktivit, nebude chybět opékání buřtů, letní kino a spousty další legrace. Poslední večer každého turnusu nás čeká prodloužený program, kde děti mohou předvést, co se na táboře naučily. Budeme vyhlašovat vítěze celotáborové hry, vítěze nejuklizenějšího pokoje a rozdávat ceny společně s diplomy.

Pokud máte airsoftovou výbavu: Zhruba polovina dětí přijíždí na tábor s vlastní airsoftovou zbraní a ochranným oděvem. Pokud si přivezete vlastní výbavu, doporučujeme AEG zbraň s nabíječkou, kanady nebo pevnou kotníkovou obuv do lesa, maskáče a rukavice. Z důvodu bezpečnosti je nutné, abyste měli ochranu obličeje – obličejovou masku nebo ochranné brýle a šátek na obličej. V případě ochranných brýlí je nutné mít s sebou vyplněný souhlas rodičů. Prosíme, abyste na tábor nevozili vlastní kuličky s ohledem na údržbu zbraní. Na táboře máme dostatečné množství kuliček, které si můžete kdykoliv dokoupit za běžné ceny.

Pokud airsoftovou výbavu nemáte: Ve výbavě k zapůjčení máme AEG zbraň (MP5 nebo AK 47), obličejovou masku s termálním sklem a maskáče s blůzou. Poplatek za půjčení výbavy na jeden turnus je 300 Kč (12 €). Výbavu si můžete objednat v přihlášce na tábor. Doporučujeme si s sebou vzít vlastní opasek do kalhot, šátek a střelecké rukavice.

Airsoftové kuličky: V základní ceně tábora je 2000 ks kuliček. Toto množství vystačí většině dětí na zhruba polovinu tábora. Jelikož se spotřeba kuliček se u každého hráče liší, doporučujeme, aby děti s sebou měli kapesné (cca 500 – 800 Kč) na případný dokup. Kuličky prodáváme za běžné ceny.

Doprava

  • Příjezd na tábor: přijetí účastníků proběhne mezi 17:00 – 18:00 nástupního dne turnusu, tábor je pro rodiče i děti do této doby uzavřený, probíhá úklid a přípravy na chod dalšího turnusu, který začíná večeří.
  • Naplánujte si příjezd opravdu až na 17:00, ať zbytečně neblokujete příjezdovou cestu.
  • Odjezd z tábora: děti je nutné vyzvednout mezi 09:00 – 10:00 (maximálně) hodin posledního dne turnusu, pobyt končí snídaní.

Změny v dopravě je nutné z organizačních důvodů nahlásit nejpozději 7 dní před nástupem na tábor. Pozdějším změnám nemusí být vyhověno vzhledem ke kapacitě autobusu. Sraz účastníků je vždy 15 minut před uvedeným odjezdovým časem. V případě výrazného zpoždění autobusu (30 min. a déle) Vás budeme informovat prostřednictvím SMS zprávy. U autobusu bude přítomen vedoucí, který děti odbaví a udělá prezenci. Všechna zavazadla vybavte dobře upevněnou jmenovkou. Dokumentaci potřebnou k účasti na táboře a případné léky s medikací vložte dítěti do jeho příručního zavazadla, které bude mít v autobuse, vedoucí si je vybere ihned po příchodu do tábora při ubytování. Na cestu dítěti zajistěte dostatek tekutin a na delší cestu svačinu. Pokud bývá dítěti v autobuse nevolno, upozorněte na tuto skutečnost vedoucího dopravy a nezapomeňte podat Kinedryl. Změny v odjezdových časech jsou vyhrazeny, budete v dostatečném předstihu informováni.

Odjezdová místa na tábor:

  • Praha
  • Písek
  • Plzeň

Časy odjezdů a návratů se mohou lišit dle aktuální dopravní situace. Děkujeme za pochopení.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...