Přidat inzerci

Facebook

Navigace


CYKLISTICKÝ TÁBOR

detail-textbar-cyklisticke-tabory-06.jpg

Místo konání: Tábořiště u Vrby, Hejnice, okres Liberec.Ubytování: Speciálně přestavěné karavany pro konání dětských táborů.Strava: 4x denně včetně pitného režimu.Doprava: Autobusem z Prahy (pro děti z Čech) nebo vlastní doprava přímo do ...

Místo konání: Tábořiště u Sindibáda, Chráněná krajinná oblast Jizerské hory, Hejnice, okres Liberec

Ubytování: Speciálně přestavěné karavany pro konání dětských táborů

Strava: 4x denně včetně pitného režimu.

Doprava: Autobusem z Prahy, Brna, Liberce nebo vlastní doprava přímo do Hejnic

V ceně: Ubytování, strava, doprava, program, vedoucí a cestovní pojištění

Není v ceně: Výlety, připojištění stornopoplatků, připojištění Covid-19

O táboře:Tábory probíhají na naší základně u města Hejnice ve Frýdlantském výběžku. Základna se jmenuje Tábořiště u Sindibáda a nachází se na území Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Vlastní tábořiště je umístěno v přírodě, nedaleko lesa, na louce obklopené stromy.

Celé tábořiště je vytvořeno z karavanů speciálně upravených pro potřeby dětských táborů. Většina karavanů je určena pro ubytování účastníků tábora. Pro zajištění zdárného průběhu tábora jsou však na tábořišti i další karavany sloužící jako kuchyň, marodka, umývárna, sprcha, toaleta a sklad.

Účastníci tábora mají k dispozici stolní fotbálek, stolní tenis, trampolínu a základní sportovní výbavu jako jsou míče, badminton, líný tenis, petanque. A samozřejmě také ohniště. V blízkosti tábora je rybník, v Hejnicích pak koupaliště, fotbalové hřiště, kino a obchody.

Dětské cyklistické tábory mají kromě činností spojených s cyklistikou samozřejmě i další doprovodný program. Jsou to různé zábavné pohybové hry na louce, v lese a také ve vodě na koupališti. Pro chvíle tělesného odpočinku pak slouží Scrabble, karty, šachy, karetní hra Beng, stolní fotbálek. Nicméně hlavní programovou náplní tábora jsou činnosti spojené s cyklistikou.

O programu:Nezapomenutelný cyklistický tábor plný zábavy, kde si naplno užijete bohatý program pod vedením a dohledem zkušených instruktorů. Poznáte krásné prostředí Jizerských hor a najdete spoustu nových přátel se společnými zájmy. Nebudou samozřejmě chybět typické táborové aktivity, jako jsou táboráky s kytarou a opékáním buřtů. Cestovat budeme vždy jako tým a cíle zdolávat společně.

Cyklistické tábory jsou určeny pro kola horská, trekingová, crossová či různé jiné křížence určené alespoň do lehkých terénů. V žádném případě nelze tábor absolvovat na bicyklech určených jen pro jízdu po rovném povrchu (např. silniční kola). Kolo musí být v dobrém technickém stavu a každý účastník musí mít cyklistickou přílbu. Další nezbytnou věcí je malý batůžek (nebo ledvinka, nebo taška umístěná na kole), určený k uložení věcí po dobu jízdy. Viz seznam věcí na konci stránky. Před odjezdem na cyklistický tábor by bylo dobré, abyste si zkontrolovali technický stav a výbavu svého stroje. V tom vám mohou pomoci stránky Besipu.

O zážitku:Naprosto ojedinělým zážitkem je jízda po místním Singltreku, nebo-li po uměle vytvořené stezce pro cyklisty vedoucí lesy a loukami Jizerských hor. Singltrek (celým názvem Singltrek pod Smrkem) má 12 okruhů různých obtížností v délce několika desítek kilometrů. Trať je zpevněná písečná, průběžně upravovaná, značená a jednosměrná. Na trasách Singltreku se nachází občerstvení, sprchy, servis kol, myčka kol, cykloobchod. Další podrobnosti tohoto v České republice ojedinělého projektu jak rozsahem, tak vybaveností služeb či stavem stezek, naleznete na internetových stranách www.singltrekpodsmrkem.cz.

Jak je to s táborovým výletem:

Výlet část 1) Aquapark Babylon: Liberecký Aquapark Babylon nabízí skvělou vodní zábavu. Kromě oblíbených vodních atrakcí vás jistě překvapí originálním interiérem vyzdobeným ve stylu steampunku, jímž se pyšní jako jediný v Čechách. Užijeme si tobogány, skluzavky, divokou řeku, vodotrysky a gejzíry, jeskyně s akvárii a možná stihneme i Laser Show a varhanní hudbu s barevnými světly. Nezapomenutelný zážitek z vodního světa s atmosférou románů Julese Verna.

Výlet část 2) iQLANDIA: Jedná se o čtyřpatrové vědecko-zábavní centrum, které ti přiblíží vědu hravou formou. Moderní science centrum, kde se vědou baví děti i dospělí. Navštívíme expozice s více než 400 interaktivními exponáty z oblasti astronomie, geologie, fyziky, chemie, biologie, zeměpisu či matematiky.Celodenní výlet vláčkem do nedalekého Liberce, cena 790 Kč/os (vlaková doprava, doprovod vedoucích a vstupné na obě atrakce).


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...