Přidat inzerci

Facebook

Navigace


BoroBLOG: Proč už nepůjdu na výstavu stanů pro boty

Předminulý pátek jsem se pracovně ocitla nedaleko Výstaviště v pražských Letňanech, takže od nápadu kouknout se po letech na Výstavu stanů nebylo daleko k realizaci. Motivací mi bylo, že jde o…

  • Publikováno: 22. 06. 2015

Hned na začátek mě potěšilo, že parkování na výstavišti je teď v létě v době konání Výstavy stanů zdarma. Vstupenka na samotnou výstavu konající se v celé jedné hale jinak opuštěně se tvářícího výstaviště stojí 50 Kč, ale jakmile si něco koupíte, hned vám její cenu odpočítají, takže dostanete svoje „pade“ zpět. Bonusem je, že vstupenka je přenosná, takže na ni můžete na výstavu chodit celou dobu znovu.

Co že to jdu koupit?

Hala plná různých outdoorových věciček na mě dýchla ve stresuplném pátečním odpoledni klidným dojmem. Chodila jsem mezi desítkami spacáků a karimatek, tu koukla na batohy, tu na oblečení a abych dostála ženské nákupní psychologii, hned jsem zjistila, že nepotřebuji zdaleka jen sandále, ale hodily by se určitě i tříčtvrťáky.

Sandále ale byly priorita. Cestou halou tam jsem tedy zmapovala, že boty mají v zásadě jen na jednom místě. Zdálo se, že jich mají hodně, ale sandálů bylo jen tak sotva třicet typů, něco dětské, něco pánské a z ostatních žádné nebyly podle mých představ. Ale vypadalo to, že v rozsáhlém skladu že měli všechny jejich velikosti. Tím, že se mi žádné nelíbily, jsem ale taky žádné nezkoušela. Smířená s tím, že sandály nebudou jsem se jala prohlížet karimatky a hlavně vystavené stany. V tom je takhle akce opravdu výjimečná, v malé outdoorové prodejně v centru Prahy postavený stan většinou nevidíte a tady jich jsou desítky na jednom místě.

Koupit nebo nekoupit?

S vidinou toho, že se na výstavu letos už podruhé nepodívám, jsem začala zkoumat, co si tedy koupím, aby mi nepropadlo těch padesát korun, co jsem dala za vstupenku. Po vyzkoušení asi čtyř druhů tříčtvrťových kalhot, z nichž mi ani jedny nebyly, protože od všech byly tak dva tři kusy, jsem byla téměř rozhodnutá odejít. V posledním koutě haly jsem ale objevila ještě pár vystavených bot včetně moc hezkých a sandál mě dosud neznáme britské značky. Že bych měla přeci jen štěstí? Prodavač mě rychle vyvedl z nadšení – mají jen asi tři velikosti, moji samozřejmě ne. A to bylo od zahájení výstavy ani ne týden!

Skoro z povinnosti jsem si nakonec koupila moc hezkou mikinu, dostala zpět svých padesát korun a vydala se do pražských pátečních, plných a rozpálených silnic. Závěr: jestli chcete někdo stan, spacák nebo karimatku, tak lepší místo než je Výstava stanů neznám. Ale jestli chcete jen boty nebo oblečení, tak kvůli nim tam nejezděte.

P.S.

Když čtu nadpis článku, začínám chápat naivitu svého chování. Je to přece výstava stanů a ne bot, ať je v reklamě slibováno cokoliv, třeba i největší výběr zboží pro turistiku.

BoroBLOG 14.6.2015 – Jana Fili Ptáčková


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...