Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pojišťovny přispívají na ozdravné pobyty různého druhu

S příchodem léta vysíláte děti na tábory a školy nebo školky v přírodě. Na uvedené aktivity nebo jejich varianty lze u sedmi tuzemských pojišťoven získat malý příspěvek.

  • Publikováno: 02. 05. 2015

Podmínky a způsob čerpání se liší dle různých kritérií. U většiny pojišťoven je stanoven termín pro podání přihlášek pro účast na léčebném pobytu do 30.4. 2015, přesto si aktuálně prověřte další možnosti příspěvků u své zdravotní pojišťovny.

Všeobecná zdravotní pojišťovna má svého Mořského koníka – pobyt v zahraničí u moře pro děti, které jsou chronicky nemocné některým z onemocnění, které odpovídá stanoveným zdravotním indikacím. V současné době je příjem přihlášek ukončen, neboť kapacity turnusů jsou již zaplněny. Více na stránkách VZP. Další příspěvek je určen dětem navštěvujícím předškolní a školská zařízení (1. stupeň), která se nacházejí v oblasti s častým výskytem smogu, kde je imisní limit překračován více než 35x ročně. Další podrobné informace naleznete zde.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra nabízí pro chronicky nemocné děti školního věku 7 – 14 let další turnus léčebně ozdravných pobytů na Štrbském plese. Termín konání je od 17.5.2015 do 30.5. 2015. Návrhy schválené praktickým lékařem pro děti a dorost zasílejte na pobočky ZP MV ČR, nejpozději do 30. dubna 2015. Více na stránkách ZPMVČR. Dále nabízí přímořské léčebně ozdravné pobyty určeny pro děti s chronickým onemocněním dýchacích cest, kůže nebo jejich kombinací. Děti jsou vybrány na základě stanovené diagnózy a počtu návštěv u lékaře. Více informací naleznete zde.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna připravila i v letošním roce 14ti-denní ozdravně léčebné pobyty pro děti, a to v klimaticky příznivých přímořských a vysokohorských podmínkách. Podrobné informace naleznete na stránkách ČPZP.

Dále můžete získat příspěvek na letní tábor, školu nebo školku v přírodě. Více se dozvíte zde.

Pro rok 2015 organizuje Oborová zdravotní pojišťovna ozdravné pobyty na ostrově Dugi Otok v hotelovém komplexu LUKA v Chorvatsku. Pobyt je určen pro děti s respiračním onemocněním, alergiemi, kožními problémy, ale i problémy s pohybovým aparátem (např. skolióza, porucha dynamiky a statiky, rehabilitace apod.) Bližší info naleznete zde.

V rámci preventivních programů Vojenská zdravotní pojišťovna ČR zajistila i v roce 2015 pro dětské pojištěnce patnáctidenní ozdravné pobyty v tuzemsku a zahraničí.

Cílem těchto pobytů je zvýšit odolnost organizmu a zlepšit zdravotní stav dětí především s alergickým onemocněním, různou formou ekzému, onemocněním horních a dolních cest dýchacích na podkladě snížené imunity. Bližší informace naleznete zde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...