Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Světový den vody připadá na 22.3. 2015

Akce AQUA UNITED v ČR opět podpoří Světový den vody, který připadá na 22.3. 2015. Již šestý ročník akce AQUA UNITED 2015 proběhne v aquaparcích a bazénech po celé ČR

  • Publikováno: 19. 03. 2015

V roce 1993 vyhlásilo Valné shromáždění OSN 22. března jako Světový den vody. OSN a jeho členské státy v této souvislosti uskutečnily a doporučily konkrétní kroky k ochraně vodních zdrojů na planetě Zemi. V roce 2010 byl Světový den vody věnován kvalitě vody, tématem pro rok 2011 byla „Voda pro města – reakce na výzvu urbanizace“. Rok 2012 byl apelem na konzumaci potravin s nižším obsahem vody a šetření potravinami. Světový den vody pro rok 2013 upozorňoval na Mezinárodní rok vodní spolupráce. Tématem pro rok 2014 byla Voda a energie. V letošním roce je Světový den vody součástí Mezinárodního roku vodní spolupráce. Cílem je zajistit rozvoj vodních zdrojů udržitelným způsobem. Podporovat úspěšné iniciativy ve vodní spolupráci. Důraz je kladen na vzdělávání v oblasti vodního hospodářství, ekonomickou spolupráci a vodní legislativu. Mezinárodní rok vodní spolupráce by měl přispět také ke zlepšení životních podmínek těch obyvatel Země, kteří dostatek vody k životu nemají. Podle odborníků bude v roce 2030 téměř polovina (47 %) populace obývat oblasti, kde je vody málo nebo je špatně dostupná.

Šestý ročník projektu AQUA UNITED, který připomene Světový den vody v ČR, proběhne ve dnech 16. až 22. března 2015

Akce AQUA UNITED 2015 se zařadila do oficiálních akcí UN WATER

V rámci „Vodního týdne“ ve dnech 16. až 22. března 2015 se v aquaparcích a krytých bazénech po celé ČR uskuteční program, jenž návštěvníkům přinese celou řadu zajímavých akcí. V jeho průběhu nebudou v partnerských zařízeních jako např. Aquacentrum Pardubice, Krytý Bazén Ústí nad Orlicíí, chybět  nejrůznější vodní aktivity, soutěže pro veřejnost, ukázky vodních sportů jako aquazorbing, saunové ceremoniály atd. Připraveny jsou i zajímavé wellness procedury. Součástí projektu AQUA UNITED 2015 budou i vzdělávací programy pro děti a mládež ve formě prohlídek zázemí jednotlivých aquaparků a vysvětlení úsporných technologií úpravy vody. „AQUA UNITED se snaží vidět vodu jako dennodenní nutnost i zdroj zábavy. Partnery projektu AQUA UNITED 2015 jsou PVK, AAA Realitní fond, a.s., Právo, www.wellnessnoviny.cz, portál www.aquamanie.cz., a další. Web www.aquamanie.cz je obsáhlým souborem informací o vodě s tipy na nejlepší místa pro koupání v celé ČR. Obsahuje rovněž 40 videí z aquaparků a krytých bazénů z jednotlivých krajů republiky.

Na aktivitách podporujících ochranu vodních zdrojů země a Světový den vody se podílí mnoho organizací, jako například UN WATER, FAO, UNESCO, WHO, UNICEF a další.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...