Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Historická řemesla dnešníma očima

Co takhle proniknout do tajů historických řemesel? Vydejte se do jižních Čech na hrad Šelmberk, který patří k nejatraktivnějším místům Mladovožicka a navštivte řemeslně vzdělávací centrum…

  • Publikováno: 22. 01. 2015

Sdružení Danar v současné době nabízí mnoho originálních aktivit a programů s důrazem na vzdělávací charakter a odlišnost od konzumní zábavy jak pro jednotlivce i skupiny.

Za zmínku stojí seminář o práci s kůží jak pro začátečníky tak mírně pokročilé, každoroční Festival historických řemesel má připraven nejen řemeslný, ale i kulturní program po celý den, pro školy jsou připraveny historicko řemeslně vzdělávací pobyty, při kterých děti mohou zažít život ve středověku. V druhé polovině roku se v centru již tradičně setkají amatérští kováři.

Sdružení se dále specializuje na plně převozné řemeslné dílny vybavené nářadím a zařízením pro účely daného řemesla doplněné výkladovou tabulí o historii řemesla a účelu jednotlivého nářadí. Řemeslo je prezentováno v historickém pojetí v přímém kontaktu s návštěvníkem dílny, který si může řemeslný postup vyzkoušet na vlastní kůži.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...