Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Staročeský jarmark a Martin na bílém koni zahájí advent na Toulcově dvoře

Adventní čas, který trvá až do Vánoc, představuje bohatou mozaiku všelijakých vánočních pochoutek, tradičních řemeslných výrobků a spoustu tradic. Toulcův dvůr je místo, kde se po celý prosinec…

  • Publikováno: 27. 11. 2014

Nadcházející sobotu 29.11. se od 10:00 do 16:30 uskuteční největší adventní akce na Toulcově dvoře, Staročeský mikulášský jarmark, který zde má již dlouholetou tradici. Malé i velké návštěvníky čeká příjemná atmosféra vánočně vyzdobeného dvora a barokních stájí, které zaplní řemeslníci a prodejci tradičního zboží, tradiční rukodělné dílničky, pohádky, folklorní hudební vystoupení a kvalitní občerstvení. Zájemci budou mít možnost ochutnat pečené kaštany, staročeské hnětýnky, domácí klobásy a paštiky a zahřejí se teplou medovinou. Doprovodný program je zaměřen na návštěvníky všech generací.

Naprostou raritou této akce je svatý Martin na bílém koni, jehož příjezd je očekáván v 16:15. Následovat bude průvod tajemných adventních postav, které se v minulosti pohybovaly v adventu po vsi – Barbory, Ambrože, Lucky, Mikulášovy družiny či Perchty.

Z dalších akcí vám Toulcův dvůr nabídne již druhou adventní neděli vyprávění o českých zvycích, při kterých bude možnost na vlastní kůži si je prožít.

Vánoční atmosféru vám jistě navodí výstava betlémů, která bude k vidění od 20.12. do 1.1. v překrásném prostoru barokních stájí. Betlémy jsou vyrobeny z materiálů jako perník, dřevo, papír, korálky, šustí. Autory betlémů jsou dospělí tvůrci i děti.

Toulcův dvůr je místem k mnoha příležitostem ve volném čase, tak neváhejte některou z nich využít.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...