Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Kouzelný den dětí v ekocentru Chaloupky

Kouzelný svět dětí vyroste na konci listopadu v Balinách u Velkého Meziříčí. Od 29.listopadu do 11. ledna bude v budově Chaloupek otevřena stejnojmenná výstava,která představí místní výrobce a…

  • Publikováno: 21. 11. 2014

Výstavní prostory zaplní látkové panenky, skřítci i loutky a nebudou chybětani dřevěná autíčka, vláčky, papírové hry, skládanky a vystřihovánky. Svůj prostordostanou i hračky historické ze sbírek okolních muzeí i od soukromých sběratelů.Kromě vystavených hraček je pro děti připraven také velký herní kout a tvořivádílna. Rodiče jistě ocení improvizovanou kavárnu. Po celou dobu výstavy jenachystán bohatý doprovodný program. Výstavu zahájí divadelní představení,následující víkend se budou vyrábět hračky a v polovině prosince se uskutečníChaloupecký jarmark, na kterém si návštěvníci mohou zakoupit hračky přímo odvystavovatelů. V lednu bude výstava zakončena novoročním koncertem.

„Hra patří k základním, přirozeným projevům dětského chování a zprostředkovávádítěti různými formami poznávání, učení, odreagování a pozitivní citový prožitek.Prostřednictvím hry získávají děti řadu zkušeností, které jsou pro ně důležiték začlenění do společnosti,“ vysvětluje PaedDr. Zdenka Poláková z Chaloupek.„Mnozí lidé považují hračky a hraní za záležitost dětí. Přitom určité druhy lidskéhokonání, poskytující zábavu, napětí či naopak relaxační uvolnění, byly provozoványod pradávna dětmi i dospělými.“  V současné době je výroba hraček předevšímvelkým byznysem, kterému dominuje několik velkých nadnárodních společností.Výstava si také klade za cíl motivovat k zamyšlení nad tím, za jakých podmínekvznikají mnohé hračky, které běžně koupíme v obchodě. A co můžeme udělat proto, aby to bylo jinak.

Výstava, kterou finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí je přístupná ovíkendech od 29.11 do 11.1. od 10 do 17 hod. a ve všedních dnech po objednání na tel. č. 564 034 536.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...