Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mikulášský orientační závod

Letos se bude první prosincovou sobotu konat už pětačtyřicátý ročník Mikulášského orientačního závodu Prahou.

  • Publikováno: 19. 11. 2013

Mikulášský orientační závod Prahou, konaný každoročně vždy první sobotu v prosinci, je orientační závod netradičně pojatý. Při MOZ se sice musíte orientovat v terénu (v Praze) a hledat kontrolní stanoviště (dle míst v jednotlivých soutěžních otázkách), a to v co nejkratším možném čase, ale k nalezení kontrolních stanovišť potřebujete hlavně jejich stručný popis, který naleznete v zadání soutěžních otázek.

Soutěžní otázky dostanou jednotlivé hlídky do ruky až při svém startu. Pozor: soutěžní otázky, respektive kontrolní stanoviště, jsou na papíru, který hlídky obdrží, přeházené, nejdou po sobě (výjimku má pouze nejmladší kategorie)!

Cestu mezi kontrolami si každá hlídka volí sama a nejlépe ještě předtím než vyběhne do pražských ulic! Na jednotlivých kontrolách hlídky dle otázky z papíru hledají správnou odpověď na soutěžní otázku. O úspěchu v závodě rozhoduje počet správných odpovědí a v případě shody čas.

Závod je určen pro závodníky od 6 let (horní věková hranice není omezena), kteří si chtějí zasportovat, zasoutěžit a porovnat své síly a znalosti s ostatními a strávit příjemný den. Soutěží se v několika kategoriích, které jsou odstupňované podle věku závodníků, délky jednotlivých tras a náročností otázek. Závod nabízí i nesoutěžní kategorii pro rodiny.

Sraz je v sobotu 7. prosince 2013 v 9 hodin u Malostranského gymnázia na Praze 1. S sebou si vezměte tužku, papír a mapu Prahy (vhodná je i pevná podložka pod papír se skřipcem a průsvitný nepromokavý obal na papír s otázkami), startovné a dobrou náladu. Startovné činí za každého účastníka závodu 40,- Kč, doprovod hlídky 20,- Kč.

Závod se uskuteční za každého počasí!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...