Přidat inzerci

Facebook

Navigace


V minulém týdnu proběhl Den přírodních zahrad

Chaloupky o.p.s. uspořádaly Den přírodních zahrad ve svých třech pracovištích – Velkém Meziříčí, Horní Krupé a Zašovicích.

  • Publikováno: 27. 08. 2013

Kromě prohlídek zahrady mohli návštěvníci navštívit i tematicky zaměřené besedy a praktické workshopy. Akce navázala na úspěšný červnový Víkend otevřených zahrad, který do otevřených přírodních zahrad vylákal téměř 500 návštěvníků.

Ve Velkém Meziříčí v  prostorách zahrady střediska Ostrůvek bylo zvoleným tématem Živá zahrada. Návštěvníci tak mohli zhlédnout komentovanou prohlídku zahrady se zaměřeném na květiny, byliny i dřeviny v přírodních zahradách a typy přírodních prvků, které zkrášlují prostředí zahrad a pomáhají zde rozvíjet přirozené podmínky pro faunu i flóru.

Zajímavá byla beseda se zoologem Martinem Maláčem o živočiších, kteří nám na zahradě pomáhají, a o podmínkách jejich výskytu. Tak se návštěvníci dozvěděli, kdo jsou to samotářské včely či kdo nám pomůže v boji se slimáky. Pod lupami či pomocí digitálního mikroskopu nahlédli do světa bezobratlých živočichů, se kterými se na zahradě mohou setkat.

Pracoviště v Horní Krupé u Havlíčkova Brodu nabídlo téma Voda v zahradě. Program zahájila povedená přednáška Ing. Davida Mikoláška (Voda v krajině, voda v zahradě) a následoval ji workshop osázení jezírka. Součástí programu byla i Vernisáž výstavy „Morava tolerantní“.

V zahradě bývalé školy v Zašovicích, cca 2 km od Chaloupek, se návštěvníci mohli aktivně zapojit do výroby vyplétaného vyvýšeného záhonu ve vznikající přírodní zahradě Dětské farmy Chaloupek s lektory Vendulou Šimkovou a Martinem Křížem. Součástí byla ochutnávka a možnost zakoupení mléčných výrobků přímo z farmy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...