Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Aqualand Moravia otevřen

Aqualand Moravia, moderní zábavní aquapark, situovaný na severním okraji nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek, otvírá své brány prvním návštěvníkům. Redakce Borovice.cz nechyběla na slavnostním…

  • Publikováno: 05. 08. 2013

„Množstvím a velikostí jak vodních ploch, tak atrakcí, které jsou v České republice k vidění úplně poprvé, se Aqualand Moravia řadí mezi nejmodernější areály svého druhu. Obří tobogán Abyss, naše největší pýcha, je vůbec první v celé Evropě,“ říká Gerhard Walter, provozní ředitel Aqualandu Moravia. „Jedinečné je také využití moderní projekční technologie, tzv. video mappingu, který ještě umocní adrenalinový zážitek z jízdy na tobogánech,“ dodává Gerhard Walter.

Největší vodní atrakce v Evropě

Areál Aqualandu Moravia je vybaven celkem 12 venkovními a vnitřními bazény s celkovou vodní plochou 3000 m2. V části nazvané Neptunarium jsou k dispozici průplavový relaxační bazén, který tvoří hlavní část bazénové haly, bazény s vlnobitím, atrakcemi nebo dětské bazény. Bazény jsou vybavené celou řadou vodních atrakcí, jako jsou například vodní masážní trysky a sprchy, chrliče, bublinkovače, vodní stěny, vířivky, skákadla nebo šplhací sítě nad vodou.

V hale atrakcí, Adrenaliu, si návštěvníci užijí 10 tobogánů a skluzavek, mezi něž patří například oblíbené U Wave, Kamikadze, Supercrater nebo Wild River. Unikátem jsou pak venkovní tobogány Abyss a Boomerango, s délkou 110 a 84 metrů, určené pro 3místné rafty a nazvané příznačně Koloseum.

Forum Romanum Wellness ve velkém stylu

Velkorysé římské lázně, Forum Romanum Wellness, tvoří samostatnou část Aqualandu Moravia. Základem římských lázní jsou Caldarium, Laconium a Tepidarium, kde probíhají jednotlivé regenerační a relaxační procedury. Na ploše 2500 m2 mohou návštěvníci relaxovat celkem v 9 typech saun nebo využít až 14 parních, vodních a masážních procedur. Vyznavači relaxace jistě ocení solnou nebo aroma lázeň, balneo vany nebo ledovou studnu s ledovou tříští, která slouží k atraktivnímu ochlazování těla v rámci saunové procedury.

Součástí areálu je rovněž kryokomora, ve které jsou zdraví prospěšné reakce organismu vyvolány extrémně nízkou teplotou. Je určena k provádění léčebných postupů formou systémové kryoterapie při teplotách -110 °C až -140 °C; její provozní teplota je -100 °C až -160 °C.

Termální voda

Pro relaxační bazény a wellness procedury je využívána voda z geotermálního vrtu 3G Mušov s vysokým obsahem minerálních látek dosahující teploty až 46 °C, který vyvěrá z hloubky 1450 m pod zemí. Geotermální voda je vhodná k léčbě onemocnění pohybového aparátu, nemocí močového ústrojí, kožních a ženských nemocí.

Inspirace Římem

Aqualand Moravia byl vybudován na místě někdejších římských lázní, nejstaršího lázeňského objektu na území České republiky, postaveného ve 2 st. n. l. za vlády císaře Marca Aurelia desátou římskou legií. Motiv římských lázní se prolíná celým areálem, ať už v názvech jednotlivých částí, výzdobou stěn v duchu Říma nebo v podobě maskotů aqualandu, sourozenců Aurelie a Marca.

O projektu Aqualand Moravia

Aqualand Moravia v Pasohlávkách je nejmodernější zábavní park s celoročním provozem na území České republiky. Investorem a provozovatelem je brněnská společnost ŽS Real, a.s. Projekt je spolufinancován Evropským fondem regionálního rozvoje prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihovýchod.

„Jihomoravský kraj považuje rozvoj cestovního ruchu a lázeňství za jednu ze svých rozvojových priorit. Z perspektivních lokalit zdrojů minerálních vod mají největší význam právě Pasohlávky – jak z hlediska lázeňského, tak i rekreačního využití. Jedním ze základních důvodů, proč vzniklo toto ojedinělé centrum, je snaha přitáhnout na jižní Moravu mnohem více turistů, nabídnout jim kvalitní zázemí a služby, aby jižní Morava nebyla pro ně jen jednodenním návštěvním cílem,” řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Výstavba areálu Aqualand Moravia započala před osmnácti měsíci, v únoru 2012.

Dopravní dostupnost a kapacita

Aqualand Moravia se nachází přibližně 20 minut cesty autem z Brna, na severním břehu nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek. Parkování pro návštěvníky je zajištěno zdarma na přilehlém parkovišti. Otevírací doba Aqualandu Moravia je od 9.00 do 21.00 hodin, Forum Romanum Wellness od 10.00 do 21.00 hodin. Otevřeno je 365 dní v roce.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...