Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Největší vlna zábavy a dobrodružství – Aqualand Moravia otvírá 1. srpna

Aqualand Moravia, nejmodernější zábavní park v České republice, slavnostně otevře své brány všem milovníkům vodních atrakcí ve čtvrtek 1. srpna.

  • Publikováno: 04. 07. 2013

„Aqualand Moravia je projekt s řadou atributů, které ho činí jedinečným, ať už se jedná o vodní atrakce první svého druhu u nás, velikost vodní plochy nebo širokou nabídku služeb a doplňkových aktivit,“ říká Gerhard Walter, provozní ředitel Aqualandu Moravia, a dodává: „Kvalita je pro nás prvořadá, spolupracujeme s předními odborníky, reflektujeme nové technologie a chceme návštěvníkům nabídnout to nejlepší na poli vodní zábavy.“

Unikátní bude také design interiéru, který je s ohledem na historický kontext vázaný k místu inspirován obdobím římských lázní, postavených ve druhém století za vlády císaře Marka Aurelia desátou římskou legií.

„Dynamiku a atraktivitu interiéru dotváří moderní technologie video mappingu, jehož zpracování se ujal scénograf Městského divadla Brno Petr Hloušek. Ten je také autorem interiérových částí restaurací a dětského koutku,“ uvedl René Kloos, marketingový ředitel Aqualandu Moravia.

V plném proudu jsou přípravy na slavnostní otevření. „Děti i dospělí se mohou těšit na pestrý zábavní program a řadu animačních aktivit, a to nejen v průběhu prvních dnů provozu,“ dodal René Kloos.

Areál o rozloze téměř 6 ha s celoročním provozem, situovaný na severním okraji nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek, nabídne celkem dvanáct tobogánů a skluzavek s celkovou délkou bezmála jeden kilometr a sedm vnitřních a vnějších bazénů o výměře 3000 m2. Unikátní budou adrenalinové rodinné atrakce Propast a Boomerango určené pro třímístné rafty, které mohou návštěvníci v ČR vyzkoušet vůbec poprvé. Mezi tobogány bude také oblíbená Divoká řeka, U wawe, Kamikadze nebo Supercrater. Nebudou chybět dětská hřiště, čtyři bary a dvě restaurace.

Velkorysé wellness na ploše 2500 m2 pak nabídne devět typů saun, čtyři vířivky, sluneční a římské lázně nebo kryokomoru, která je určena k provádění léčebných postupů formou systémové kryoterapie při teplotách -110 °C až -140 °C. Vyznavači relaxace se mohou těšit také na solnou nebo aroma lázeň, balneo vany nebo ledovou studnu s ledovou tříští, která slouží k atraktivnímu ochlazování těla v rámci saunové procedury.

Pro relaxační bazény a wellness procedury bude využita voda s vysokým obsahem sirovodíku a minerálních látek z geotermálního vrtu Mušov dosahující teploty až 46 °C. Zdroj geotermální vody, který má Osvědčení přírodního léčivého zdroje Ministerstva zdravotnictví ČR, je u nás zcela ojedinělý a je mj. vhodný k využití pro léčbu indikací u nemocí pohybového aparátu nebo kožních, ženských a urologických onemocnění.

O projektu Aqualand Moravia
Aqualand Moravia v Pasohlávkách bude patřit k nejmodernějším zábavním parkům s celoročním provozem na území České republiky. Investorem a provozovatelem je brněnská společnost ŽS Real, a.s. Projekt je spolufinancován z ERDF prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Dopravní dostupnost a kapacita
Aqualand Moravia se nachází přibližně 20 minut cesty autem z Brna, na severním břehu nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek. Maximální kapacita je 8000 návštěvníků denně. Parkování bude zajištěno na parkovišti pro 350 osobních automobilů a 9 autobusů. Pro návštěvníky z Brna bude od zahájení provozu fungovat bezplatná kyvadlová autobusová linka.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...