Přidat inzerci

Facebook

Navigace


S Astrobusem mohou děti poznat krásy noční oblohy

Pražská hvězdárna nabízí speciální výjezdní program pro dětské letní tábory - Astrobus. Odpolední a večerní astronomický program sklízí u dětí i vedoucích obrovský úspěch.

  • Publikováno: 05. 05. 2013

Tábory nejsou jen místem odpočinku a her, děti se na nich nenásilnou formou také učí nejrůznějším dovednostem, od samostatnosti a schopnosti přežít bez televize a počítače až po rozpoznávání stop lesní zvěře. Jednou ze znalostí dobrého táborníka by měla být i schopnost určit sever podle hvězd či najít na obloze nejznámější souhvězdí.

Astrobus je již léta vžitý název pro akci, kterou Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy připravuje pro letní tábory dětí a mládeže.

Jde o nabídku odpoledního a večerního astronomického programu. Program zahrnuje denní pozorování Slunce dalekohledem se speciálním filtrem, po setmění pak objekty nočního nebe. K nim patří zejména dvojhvězdy, hvězdokupy, mlhoviny a pochopitelně Měsíc a planety, pokud jsou pozorovatelné.

V programu je dále zahrnutá přednáška a beseda s astronomickou tématikou, doplněná promítáním filmů a diapozitivů. Přednáška je přizpůsobena věku dětí a je možné ji po předchozí domluvě zaměřit na určité téma.

Předběžné objednávky se přijímají nejpozději do konce května. Více informací můžete najít zde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...