Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Slavnosti svobody Plzeň v roce 2013

Jedinečné Slavnosti svobody zvou návštěvníky do Plzně. Letos již po čtyřiadvacáté se Plzeň první květnový víkend zahalí do pruhů a hvězd a vrátí se v čase do roku 1945. Od pátku 3. května do…

  • Publikováno: 02. 05. 2013

Emotivní setkání s válečnými veterány, historické vojenské kempy, kolona historických vozidel v ulicích města, víkendový kulturní program a každý rok další a další zajímavosti a novinky – to jsou Slavnosti svobody Plzeň.

Poprvé v historii bude součástí oslav Týden s armádou, město představí novou tematickou výstavu fotografií jednoho z amerických osvoboditelů, zajímavé novinky chystají i jednotlivé military kluby. Proluka v Křižíkových sadech, prostor před KD Peklo v Pobřežní ulici a park za OC Plaza nabídnou ukázky každodenního vojenského života, výstavy zbraní, dobové techniky a vozového parku, ale i tematická setkání a zajímavosti z historie a vojenství. Nabitý program kempů bude i letos vyvažovat bohatá kulturní nabídka. V pátek na náměstí Republiky vystoupí Miro Žbirka, v sobotu se se představí Hudba Hradní stráže Policie ČR, večerní program zahájí Taxmeni, které vystřídá skupina Plavci.

Nezapomenutelným bude již tradiční setkání s veterány v kulturním domě Peklo v Pobřežní ulici, kteří vzpomínají na konec války a vyprávějí své životní příběhy. Pravidelně končí bouřlivým potleskem, objetím a slzami a těší se velkému zájmu Západočechů. V neděli od 9 do 13 hodin bude Peklo patřit sběratelům
na Militaria burze.

Konvoj historických vojenských vozidel Convoy of Liberty vyjede na Klatovskou třídu v neděli 5. Května
v 11 hodin. Každý rok ho sledují tisíce nadšených diváků. Největší ohlas patří válečným veteránům, se kterými se Plzeňané i návštěvníci setkají po dojezdu kolony na náměstí Republiky. Jednou ze žhavých novinek letošních oslav bude parašutistický seskok do srdce města s příznačným názvem „Výsadek nad Plzní“. Odpoledne bude pódium na náměstí patřit Banjo Bandu Ivana Mládka, kterého vystřídají písně Glenna Millera.

Program květnových oslav vyvrcholí v pondělí 6. května v podvečer vzpomínkovým pietním aktem u památníku „Díky, Ameriko!“ na Americké třídě.

Informace o připravovaném programu, aktuální informace a novinky jsou k dispozici na webových stránkách  www.slavnostisvobody.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...