Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Telč bude hostit Svátek keltské kultury Beltine 2013

Pro letošní rok se stane hostitelem 19. ročníku zážitkového festivalu „Svátek keltské kultury Beltine 2013“ zámecký park v Telči.

  • Publikováno: 16. 04. 2013

Telčský zámek patří mezi klenoty moravské renesační architektury. Jeho přitažlivost je tím větší, že se zde díky citlivému přístupu majitelů k dědictví minulosti zachovaly ve velmi dobrém stavu původní interiéry. Počátky vzniku zámeckého parku sahají do 16. století. Je tvořen překrásnými staletými stromy a setkáváme se zde i s celou řadou vzácných dřevin.

Magická „čarodějnická“ noc z 30. dubna na 1. května byla pro Kelty nejdůležitějším svátkem z celého roku. Hudbou, tancem a očistnými ohňovými rituály se slavili konec temné studené části roku a příchod té lepší, teplejší části roku – jara a léta. I dnešní příznivci keltské kultury mají možnost hudbou a tancem svátek Beltine příjemně oslavit.

Festival Svátku keltské kultury Beltine 2013 pro letošní rok opět přichystal pestrý program.

Hudební program: Matching Ties, Asonance, Benjaming‘ clan, Bran, Dick o’Brass, Hakka Muggies, Happy To Meet, Isara, Unreel. Taneční skupina: Žert z Brna nás naučí irské a skotské tance.

Další program: můžete protancovat celou noc, malování na obličej, hry našich předků, chodící prkna, vědomostní a keltský ekokvíz, výstava ekofór, žonglování s poi, dílna na výrobu vlastních žonglovacích míčků, workshopy pro začátečníky (poi, žonglování). Lanové překážky a prolézačky, provazochodectví (Slackline). Rozeznávání vůní v Čuchometrii. Šerm, lov kance, vytlačování z kruhu. Keltský tábor bojovníků, římský tábor bojovníků, souboje. Řemesla – mletí mouky, ukázky zbraní, ražba mincí, výroba keramiky, kovotepectví, kamenictví (můžete vytesat z kamene jednoduchý přívěsek, vyrýt si do něj svůj symbol), tesařství, tkaní, pečení placek, kovářství, lití bronzu. Móda. Komentované ukázky, dílny. Workshopy mistra kaligrafie (Irská polounciála). Rituály.

Matching Ties
Skupina s mezinárodním obsazením z USA, Anglie, Irska a Německa se dala dohromady v roce 1986 na koncertech a akcíc, kde se hrála akustická, folková hudba. Jádrem skupiny je duo, které se rozrůstá až na sextet s vynikajícími multi-instrumentalisty na strunné nástroje, flétny, píšťaly a perkuse. Jejich vystoupení je vždy autentické, virtuózní, veselé a zábavné. Název skupiny Matching Ties – Ladící vázanky – stejně tak jako vázanky, které hudebníci nosí na pódiu, mají symbolizovat vyladěný vztah různých národností sdružený v mezinárodní, ale především irsko-keltské a americké směsici hudby.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...