Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Chaloupky zvou na svátek naší planety po celé Vysočině

Chaloupecká pracoviště opět připravila na víkend 20. – 21. dubna pro své příznivce a letos především pro děti hned několik akcí, oslavujících planetu Zemi.

  • Publikováno: 14. 04. 2013

Petrý program bude připraven v Kněžicích na Jihlavsku, v Balinách u Velkého Meziříčí, na statku Kráty u Horní Krupé na Havlíčkobrodsku nebo ve Žďárských vrších. Letos s podporou Kraje Vysočina.

Pojďte farmařit
Na  sobotu 20. 4. chystá Den Země pracoviště Horní Krupá. Letošní akce proběhne na statku Kráty na samotě mezi Olešnou a Horní Krupou. Od 13 hodin bude připraven nejen zábavný, ale i trochu naučný program s  prohlídkou místního zvěřince a návštěvou malého zemědělského muzea. A ti, kteří si přivstanou, mohou přispět prací pro přírodu. Od devíti hodin proběhne každoroční brigáda, sraz na návsi. Brigádníci dostanou oběd a účast na odpoledním programu pro ně bude zdarma.

Neváhejte a choďte!
Společně s Bratrstvem Žďárských vrchů a Horáckým muzeem v Novém Městě na Moravě bude opět připravena akce na podporu pěší turistiky. Start a cíl je v budově Horáckého muzea na Vratislavově náměstí č. 114 v Novém Městě na Moravě .
„Nejkratší trasy 6 a 11 km, vedené po okolí Nového Města na Moravě, jsou určeny především rodičům s dětmi a je na nich připraveno překvapení i možnost seznámit se s celosvětovou hrou ‚geocaching – lov pokladů‘ pod vedením lektora,“ láká na akci organizátorka pochodu Marie Rajnošková.
Trasy 25, 50 a 100 km směřují do srdce Žďárských vrchů do obce Krátká. V době pochodu slouží jako základna pro účastníky s možností občerstvení, odpočinku a odložení věcí statek Krátká 2. Odsud nejzdatnější pochodníci vyráží na okruhy vrcholovými partiemi CHKO Žďárské vrchy o délce 25 km.

Staňte se dřevorubci nebo archeology
Na Chaloupkách u Kněžic v neděli 21. 4. od 10 hodin budete mít možnost stát se na chvíli dřevorubcem a kácet stromy, zahradníkem a sázet či sít, archeologem a hledat v zemi starobylé artefakty nebo třeba krajinným architektem, malířem, hrnčířem či zlatokopem. Na každém stanovišti získáte kuličku a součástí akce pak bude i turnaj v kuličkách. Můžete si zaběhnout přespolní běh, poslechnout dětskou kapelu anebo se jít podívat na stříhání ovcí.

Do Balin za skřítky
Tradiční akci v Balinském údolí (na naučné stezce) pořádáme v neděli 21. dubna od 13 hod ve spolupráci s městem Velké Meziříčí a obcí Baliny. “Patrony celé akce budou skřítci Balinského údolí, které bude možno při troše štěstí u jednotlivých stanovišť spatřit. Na konci trasy děti čeká velká tvůrčí dílna a všechny pak příjemná hudba a občerstvení,“ zve do Balinského údolí Zdena Poláková. Na závěr je pro účastníky zajištěna autobusová doprava zpět do Velkého Meziříčí.

Chaloupky o.p.s. se dlouhodobě věnuje jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou. V rámci programů děti a dospělí zažijí pobyt v přírodě, pozorování rostlin a živočichů, krmení hospodářských zvířat na dětské farmě, rukodělné činnosti a spousty dalších doteků přírody a života na venkově. Programy jsou realizovány na čtyřech pracovištích Chaloupek v Kraji Vysočina – Kněžice, Velké Meziříčí, Horní Krupá a Krátká.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...