Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Skončil 4. ročník akce Aqua United 2013

Čtvrtý ročník Aqua United 2013 je za námi. Návštěvníci aquaparků a bazénů zažili nevšední zábavu - vodní pólo, focení pod vodu, hanbaté koupání i zážitkové saunování.

  • Publikováno: 03. 04. 2013

V posledním týdnu v březnu proběhl v aquaparcích a bazénech již 4. ročník akce Aqua United 2013. Akce je pořádána každý rok při příležitosti Světového dne vody, který vyhlašuje OSN na 22. března.

Přístup k vodě a odpovídající sanitaci je sice základním lidským právem, ale ne všude na světě se daří toto právo naplňovat. Tímto projektem jsme chtěli upozornit na skutečnosti, že 20 % obyvatelstva nemá přístup k pitné vodě. Někteří členové rodin, většinou ženy a děti, jsou nuceni trávit prakticky každý den několik hodin sháněním vody na základní lidské potřeby, jako je pití, vaření, hygiena. Je na každém z nás, abychom si uvědomili, že ne všude na světě je samozřejmostí přijít domů a pustit si kohoutek s pitnou vodou.

Nabídkou výhodných a zajímavých programů v aquaparcích, krytých bazénech a welness hotelech se pořadatelé snaží přivést co nejvíce lidí ke zdravému životnímu stylu. Ke zlepšení jejich kondice a zdraví. Ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami ke snížení obezity zvláště u dětí a ke správnému pitnému režimu.

Návštěva aqauaparků, krytých bazénů a wellness hotelů je především zábava, odpočinek, relaxace. Návštěvníci aquaparků a bazénů si mohli během Vodního týdne vyzkoušet netradiční vodní zábavu. Například v Ústí nad Orlicí si mohli zahrát vodní pólo nebo se vyfotit pod vodou. Také mohli zažít ochutnávku potápění a aquazorbing. Večer byl věnován hanbatému koupání.

V Aquaparku Olešná měly děti za doprovodu rodičů vstup za korunu, žáci základních škol se mohli při prohlídkách zázemí aquaparku něco dozvědět o moderních technologiích úpravy vody. Součástí programu byly také ukázky první pomoci a záchrany tonoucích.

Partnery projektu byly společnosti AAABYTY.CZ, VEOLIA, POMPO, YAMAHA.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...