Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jihočeský region zná své Zpěváčky

V sobotu 23. března se v Českém Krumlově uskutečnilo regionální kolo pěvecké soutěže Zpěváček. Národní kolo proběhne jako každý rok ve Velkých Losinách i se zástupci Jihočeského regionu.

  • Publikováno: 25. 03. 2013

Záštitu nad soutěží převzal hejtman Jihočeského kraje pan Jiří Zimola a místostarostka Českého Krumlova paní Jitka Zikmundová. Oběma patří velké poděkování za to, že dlouhodobě podporují aktivity, které organizuje folklórní soubor Růže.

Dík patří také hotelu Růže, jež s ohromným pochopením a vstřícností poskytl své prostory. Nádhera Jezuitského sálu podtrhla slavnostní atmosféru celého pěveckého odpoledne.
Vítězkou regionálního kola Zpěváčka v Jihočeském kraji se stala Nikola Kupská ze základní školy v Malontech, na druhém místě se umístila Kateřina Rožboudová ze souboru Úsviťáček z Českých Budějovic a třetí postupové místo si vyzpíval Karel Smeykal z českokrumlovského folklórního souboru Jitřenka. Všem třem gratulujeme.

Soutěže se zúčastnilo 34 zpěváčků. Někomu se podařilo zazpívat lépe, někomu se možná výkon nepodařil tak, jak si představoval, ale to nebylo vůbec důležité. Podstatnější snad bylo to, že jsme prožili prozpívané odpoledne.

O tom, kdo postoupí do národního kola, rozhodovala čtyřčlenná porota, jejíž úkol nebyl vůbec záviděníhodný. Velmi si vážíme práce porotců a ještě jednou děkujeme panu Jaroslavu Krčkovi, panu Josefu Krčkovi, panu Zdeňku Flídrovi a paní Valentýně Flídrové.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...