Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hradní oslava jara v královském městě Litoměřice

V sobotu 23. března rozkvete nádvoří a vnitřní prostory Hradu Litoměřice jarem.

  • Publikováno: 06. 03. 2013

Od 10 do 17 hodin se tady bude konat druhý ročník Jaroslavení, které pořádá místní Centrum cestovního ruchu. Vstup je zdarma.

Svátky jara jsou neodmyslitelně spjaté s Velikonocemi, takže nebudou chybět nejrůznější druhy kraslic – zdobené krajkou, madeirou i tradiční malované. Návštěvníci uvidí nejen ukázky zdobení kraslic, ale také pletení pomlázek z vrbového proutí, tvorby patchworku, předení na kolovrátku a dalších dovedností.

Své výrobky, například ručně malované pohlednice nebo batikované šátky, představí Hospic sv. Štěpána, výrobky z keramiky pak Diakonie.

Pro děti i dospělé je připraven atraktivní doprovodný program, jehož součástí bude vystoupení pěveckého sboru Litoměřický hlásek a dalších hostů, včetně veselého Kašpárka s řadou soutěží pro děti nebo harmonikáře s jarmarečními písněmi.

K oslavě jara samozřejmě patří také dobré jídlo a pití, k ochutnání budou různé druhy pečiva, koláčky, škvarkové placky, mošty, produkty domácího minipivovaru Koliba, hradní vína a další laskominy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...