Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Přijďte v březnu do iQparku a vyrobte si 100 let starou fotografii

Březen bude v iQparku ve znamení návratu do historie. Návštěvníci si při víkendových workshopech budou moci vyrobit staré fotografie a naučí se při tom speciální metodě zvané kyanotypie.

  • Publikováno: 05. 03. 2013

Odvážní dobrovolníci i napětí lační diváci se opět mohou v libereckém iQparku těšit na efektní Science show plnou bezpečně nebezpečných experimentů. Science show začíná každou sobotu a neděli v 16 hodin, workshopy pak každou neděli ve 14 hodin.

Workshopy jsou určené především pro rodiče s dětmi a kromě chuti experimentovat s sebou nepotřebují vůbec nic. A co konkrétně je čeká?

„Tato starodávná technika, známá také jako modrotisk neboli železitý tisk, je založená na principu fotocitlivosti železitých solí. Celá technologie spočívá nejdříve v nanášení této fotocitlivé vrstvy, následné expozici a na závěr vypírání a sušení,“ prozrazuje tajemství výroby Monika Vamberová, projektová manažerka iQparku.

Science show aneb experimenty, které vám doma neprojdou

O tom, že věda je zábava, přesvědčí návštěvníky i atraktivní Science show, při které se snadno může stát, že vám budou vstávat vlasy na hlavě. Na vlastní kůži si totiž můžete sáhnout na 500 tisíc voltů, nechat si v dlani vybuchnout vodík nebo se zapojit do výroby zubní pasty pro slony. To vše a hlavně skvělá atmosféra plná zábavy i napětí po oba víkendové dny od 16 hodin!

Harmonogram akcí:
Víkendové zábavné pokusy – každou neděli od 14 hodin.
Science show – každou sobotu a neděli od 16 hodin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...