Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ekovíkend s Vědou z kufru

Ekovíkend je soustředění zaměřené na biologii, ekologii a chemii. Vyzkoušíte si udělat chemický rozbor vody a půdy, chytnete pár vodních bezobratlých a užijete si spoustu zábavy.

  • Publikováno: 22. 01. 2013

Ekovíkend je třídenní jarní soustředění Vědy z kufru, které je především zaměřeno na biologii, ekologii a chemii, a které proběhne ve dnech 8. – 10. března 2013 v Centru Ekologické výchovy Čabárna poblíž Kladna.

Vědu z kufru představuje Michal Vyvlečka takto: „Cílem projektu Věda z kufru je naučit Vás komunikovat, dívat se na svět kolem sebe, vytvářet si vlastní názor a podat Vám vědu trochu jinak, než jste doposud byli zvyklí. Chceme Vám ukázat, že věda není tak nudná a nezáživná, jak ji spousta lidí vnímá. Chceme dát vzdělávání nový rozměr, ukázat studentům, že být vědcem je vlastně velké dobrodružství. A to pomocí interaktivních přednášek, workshopů a komunikačních aktivit. Nabídneme jim nový pohled na vědu, a to pouze s věcmi přivezenými v kufru.“

Dále dodává: „Pořádáme výukové programy pro školy, školky i pro veřejnost. S námi se můžete toulat vesmírem, hledat pravdu po cestě vlakem, uvařit si Slunce v hrnci, vytvořit svůj rozhlasový pořad nebo vyjet na naše letní soustředění.“

Třídenní Ekovíkend je určen pro všechny, kterým již bylo 13 let. Horní věková hranice není pevně dána, pohybuje se kolem 17-18 let, vše záleží na dohodě.

Účastníci budou ubytování v Naučném středisku Ekologické výchovy Čabárna v blízkosti Kladna. Strava je zajištěna třikrát denně, začíná se páteční večeří a končí se nedělním obědem. Díky podpoře z programu Think Big je cena jen 250 Kč, a to včetně ubytování a stravy.

Společný odjezd z Prahy proběhne v pátek 8. března kolem 14:00 v pátek 8. 3., návrat do Prahy je plánovaný na neděli 10. března kolem 16 hodin. Přesné místo a čas srazu bude ještě upřesněno.

Vyplněnou přihlášku je třeba odeslat na mail info@vedazkufru.cz nejpozději do 28. února 2013.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...