Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jan Ámos by měl být v kalendáři

Jan Ámos by měl být v kalendáři. Připojte se k petici za uzákonění 28. března jako významného dne ČR!

Podívejte se do svého kalendáře nebo diáře a nalistujte si datum 28. března. Dozvíte se, že svátek má Soňa. Oficiálně je to obyčejný všední den.

Neoficiálně a ve vědomí mnoha lidí je 28. březen připomínkou narození Jana Amose Komenského a Dnem učitelů. O tom, že si ho vážíme, svědčí i skutečnost, že se Jan Ámos Komenský v anketě o Největšího Čecha umístil na 4. místě za Karlem IV., T. G. Masarykem a Václavem Havlem. Jsou po něm pojmenovány ulice, náměstí, školy, má svoje muzeum. Jen v kalendáři na něj zapomínáme.

Organizátoři ankety Zlatý Ámos společně s Klubem Zlatých Ámosů by rádi, aby „učitel národů“ měl své místo i v našem národním kalendáři. Aby 28. březen byl jedním ze zákonem uznaných významných dnů ČR. Oficiálně bychom se tak přihlásili k osobnosti, která je nejen u nás, ale i v zahraničí uznávanou autoritou.

„Obracíme se proto se žádostí na všechny občany, kteří s návrhem souhlasí, aby se připojili k petici za 28. březen jako významný den ČR,“ říká Slávek Hrzal, zakladatel ankety Zlatý Ámos a člen petičního výboru.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...