Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nová koncertní síň pro Vídeňský chlapecký sbor

Vídeňský chlapecký sbor (Wiener Sängerknaben) bude mít od prosince roku 2012 nový sál pro uvádění svých koncertů a dětských oper. Vedle koncertní síně s nejmodernější technikou pro nejslavnější…

  • Publikováno: 06. 12. 2012

Vídeňský chlapecký sbor má už od roku 1948 sídlo v paláci Augartenpalais ve 2. obvodě. V této historické budově v barokním parku sídlí škola a internát. Od prosince roku 2012 bude mít tedy slavný chlapecký sbor konečně také vlastní zkušební a koncertní sál v bezprostřední blízkosti.

Nové hudební centrum Augarten tvoří soubor historických a nových budov. Starý Gesindehaus a barokní komplex Augartenmauer byl rozšířen o moderní přístavbu (podle koncepce „souostroví architektura + komunikace“), ve které se vedle koncertní síně nacházejí ještě různé vedlejší služební prostory.

Koncertní síň se 415 místy k sezení disponuje nejmodernější technikou. Chlapecký sbor tu může nejen zkoušet, nýbrž také uvádět své koncerty a dětské opery. Kromě toho má nová budova sloužit také jako hudební a divadelní centrum pro děti a mládež a být k dispozici ke společným akcím s jinými pořadateli kulturních programů.

Vídeňský chlapecký sbor má sto členů od deseti do čtrnácti let, kteří jsou rozděleni do čtyř koncertních sborů. Každý rok pořádají na 300 koncertů po celém světě pro téměř půl milionu diváků. Ve Vídni můžeme chlapecký sbor slyšet při nedělní mši svaté v kapli v Hofburgu (od září do června) a při klasických koncertech v síni Musikverein (duben, květen, červen, září, říjen; každý pátek). A brzy je uslyšíme také v novém hudebním centru Augarten.

(Zdroj článku)


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...