Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Žáci mohou navrhovat své učitele na titul Zlatý Ámos

Slavnostní zahájení již 20. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos proběhlo ve čtvrtek 4. října ve Škodově paláci v Praze.

  • Publikováno: 09. 10. 2012

Stalo se tak za účasti většiny dosavadních držitelů titulu Zlatý Ámos a mnoha vzácných hostů, mezi nimiž byl i ministr školství Petr Fiala, patron ankety profesor Václav Pačes a radní Hlavního města Prahy Helena Chudomelová.

„Věřím, že se v rámci této ankety podaří vybrat tak kvalitního a oblíbeného učitele, v němž oceníme nejen jeho osobnost, ale všechny dobré pedagogy v naší zemi,“ řekl v úvodu slavnosti ministr školství Petr Fiala.

Jak uvedl ředitel ankety Slávek Hrzal, v dosavadních 19. ročnících bylo na titul Zlatý Ámos žáky a studenty navrženo téměř 1000 pedagogů. Každého z nich muselo svým podpisem doporučit nejméně 100 dalších osob. To znamená, že téměř 100 000 žáků má své oblíbené učitelky a učitele.

„Vážím si všech, kteří kdy byli svými žáky do ankety nominováni. Je to pro ně nejen velká odměna, ale zároveň i velký závazek do budoucnosti, aby své žáky nezklamali,“ dodal Hrzal.

Od 4. října do 31. prosince 2012 mohou žáci a studenti základních a středních škol posílat přihlášky svých kantorů na titul Zlatý Ámos. Pravidla 20. ročníku ankety jsou stejná jako v minulých letech. Do přihlášky je nutné napsat stručnou charakteristiku navrhovaného pedagoga, popsat jednu společnou příhodu a připojit podpisy sta osob, které s nominací souhlasí.

V lednu a únoru 2013 budou navrhovatelé, tedy děti, své učitelky a učitele obhajovat na regionálních kolech. Začátkem března se vítězové regionálních kol setkají na semifinále. Finále 20. ročníku ankety Zlatý Ámos je naplánováno na pátek 22. března 2013.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...