Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Koncert Navigators a dalších kapel na Ladronkafestu

Již v sobotu se na pražské Ladronce odehraje Ladronkafest. V parku plném více než 60 volnočasových aktivit ovládnou večer jeviště živé koncerty Navigators, Marimba Live Drums a LUS3.

  • Publikováno: 13. 09. 2012

Vrcholem nabitého dne bude koncert soul-popové kapely Navigators. Sedmičlenná skupina zazářila v semifinále známé soutěže mladých talentů Coca-Cola popstar v roce 2005 a krátce nato se zhostila role předskokana na vystoupení legend soul-funku  a držitelů pěti cen Grammy Earth, Wind and Fire.

Na nahrávce svého debutového alba Sky Travellin spolupracovali Navigators jako první česká kapela s prestižním newyorským studiem Sterling Sound a zvukovým inženýrem Tomem Coynem (stejně jako před nimi Michael Jackson, Sting, Erykah Badu, Sade, Jamiroquai). Následně slavili úspěch, když jejich album bylo doma zvoleno deskou měsíce v časopisech Report  a Playboy. Mohou se pochlubit videoklipem Happy pro evropskou MTV a úspěšnou Billabong tour, která obsáhla na 40 koncertů. Následovala nominace na objev roku ve výročních cenách hudební televizní stanice Očko. Druhá studiová deska My Place (2010) si našla obdivovatele po hudební i grafické stránce na celém světě. Navigators dvakrát zahajovali mezinárodní filmový festival v Karlových Varech (MFF KV), vystoupili na největších tuzemských festivalech (Rock For People, O2 Openair, Mighty Sounds)  a sklidili úspěch jakožto předskokani Seala v zaplněné Tesla Areně. Koncem roku 2010 vystoupili jako historicky nejmladší kapela na prestižním Jazzu na Hradě.

Večerní řádění v sobotu na Ladronce zahájí populární nadupaná elektro-popová kapela LUS3 a v jízdě budou pokračovat mladí energičtí bubeníci Marimba Live Drums. Hudební program obohatí Soutěž studentských kapel, v které se představí pět skupin a diváci sami vyberou, která si odnese vavříny.

Na milovníky hudby se v programu rozhodně myslí! Budoucí DJs všech věkových kategorií se mohou zúčastnit COOL-DJ-SCHOOL, kde je do svého řemesla zasvětí DJs Bica a Ezop. Letos se také chystá velké překvapení v podobě tzv. DANCE MOB – velkolepé akce, při které se roztančí celý festival. Chcete-li se stát jeho součástí, naučte se taneční sestavu a předveďte se v sobotu na Ladronce! Všechny informace najdete na webu akce.

Na festivalovém podiu se budou střídat ochutnávky jednotlivých aktivit se Soutěží studentských kapel a taneční show v podání skupin Caramelka, Fantasy dance studio, Four Taps. Street Church vám ukáže, jak se tančí breakdance.

Celodenní program nabízí pestré vyžití pro všechny. Pro pohybuchtivé mladé i dospělé jsou připraveny lekce stepu, tance, capoeiry, workshopy aikido, taekwondo, sebeobrany pro ženy, pouličního boje pro muže nebo escrimy – filipínského bojového umění se zbraněmi či historický šerm. Malé i velké bude bavit cvičení na tyči včetně šplhu, horolezecká stěna, závody koloběžek a kol, žonglování, točení s míčky na provázku „poi“ či točení s tyčí, triky s yoyem, děti sportovně naladí i prezentace šermu a pětiboje TJ Dukla, fit testy a travní lyže nebo chůdy Sokolu Praha. Můžete navštívit stánek s měřením tělesného tuku, poradenstvím a desetiminutovým fitness cvičením pro ženy.

Sportovci vám ukážou, co umí létající disk, vyzkoušíte hry ultimate a discgolf. Vyzkoušíte si skateboarding na překážkách, k dispozici bude PUMA U-rampa, na které rozproudí akci exhibice špičkových jezdců. Návštěvníky dále čeká vystoupení profesionálních sportovců letních extrémních sportů ve Funboxu v režii Jana Valenty, trojnásobného Mistra světa ve Freestyle BMX a účastníka závodu X-GAMES. O zdraví všech návštěvníků se postarají profesionálové z Asociace samaritánů České republiky.

Na Ladronkafestu si zkrátka každý najde přesně to, co je jeho srdci i schopnostem nejbližší. Pořadatel Městská část Praha 6 nabízí bohaté menu aktivit, soutěží a cen pro holky, kluky i jejich rodiče. Vstupné je tradičně zdarma,“ uvedla starostka Marie Kousalíková.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...