Přidat inzerci

Facebook

Navigace


2. JIHOČESKÁ VÝSTAVA HRY A HLAVOLAMY

Výstavy z cyklu HRY A HLAVOLAMY jsou jedinečnou příležitostí, kde se mohou návštěvníci seznámit se světem deskových her, mechanických i matematických hlavolamů a optických klamů. Po loňském…

  • Publikováno: 16. 05. 2012

Odbornou záštitu nad výstavou převzal opět RNDr. Jaroslav Flejberk, největší středoevropský sběratel hlavolamů, zakladatel MENSA ČR, skvělý matematik a znalec deskových her. Ve Vodňanech bude osobně přítomen, zájemce provede světem her a hlavolamů a ukáže také několik zajímavostí ze své sbírky.

Loni byla jihočeská výstava iniciátorem vzniku nového hlavolamu s názvem Ryba v kleci. Tento hlavolam se stal velmi populárním a vhodně spojil Vodňanské rybářské dny a hlavolamovou výstavu. Loni měli návštěvníci možnost vidět prototyp hlavolamu a letos si tento již sériově vyráběný hlavolam budou moci zakoupit ve dvou provedeních.

Novinkou výstavy ve Vodňanech je vyhlášení akce HLAVOLAM ROKU. Anketa, s cílem objevit ten nejlepší hlavolam, bude mít dvě části – odbornou a fanouškovskou a vše bude vyhlášeno právě ve Vodňanech 18. května 2012. Každý od tohoto data bude moci nominovat jakýkoliv mechanický hlavolam prostřednictvím stránky na Facebooku. Vyhlášení výsledků a hlasování odborníků pak proběhne na pražské výstavě v září v Novoměstské radnici. Určitě mezi nominovanými bude i vodňanský hlavolam Ryba v kleci.

Hry a hlavolamy ve Vodňanech přinesou zajímavý program. Připravena je obrovská herna deskových her, výstavní vitríny plné hlavolamů a také workshopy, na nichž si pod dozorem herních instruktorů vyzkoušíte svůj um při řešení hlavolamů všech stupňů obtížnosti. Workshopy proběhnou v pátek v 16 hodin a v sobotu ve 14 hodin. Z deskových her upozorňujeme na novou řadu SMART GAMES, která je populární svým řešením, kdy úkoly jsou řazeny od těch jednoduchých k nejsložitějším. Jedná se o solitérní hru (jako hlavolam), ale řešení v kolektivu je ještě více vzrušující. Distributor her – společnost MINDOK získal i několik ocenění.

Řadu hlavolamů a deskových her si návštěvníci budou moci i zakoupit.

Datum: pátek a sobota 18.-19. května 2012

Místo: Vodňany, Víceúčelová hala ve Výstavní ulici.

Otevírací doba: pátek 8.00 – 18.00 h, sobota 8.00 – 17.00 h

Vstupné: plné 50 Kč, snížené 30 Kč, rodinné 120 Kč, skupinové 25 Kč

Připravujeme další akce:
12.-13.5. Výstava hlavolamů jako doprovodný program k otvírání cyklostezek na Frymburku na Lipně.

13.-16.9. 18. Výstava HRY A HLAVOLAMY, Novoměstská radnice, Praha 1

22.-24.6. Hlavolamový víkend na Slapech, Areál pensionu Petra na Ždáni


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...