Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letošní Bambiriáda se uskuteční v tajném vojenském prostoru v Rančířově

Letošní Bambiriáda konaná na Vysočině se uskuteční na unikátním místě – ve vojenském prostoru v Rančířově. Veřejnost do těchto míst dosud neměla přístup.

  • Publikováno: 10. 05. 2012

Zájemci se tak mohou v pátek 25. května a v sobotu 26. května podívat do vojenského prostoru, kde bude k vidění vojenská technika, například tank T-72, samohybná houfnice, Tatra T 815 a T 810, vrtulník Mig 24 a další vojenské stroje.

„Ve spolupráci s armádou připravujeme také ukázky bojových umění, ručních zbraní, samopalů a kulometů a výcvik služebních psů. Součástí programu budou také ukázky policie, hasičů a záchranářů. Program doplní taneční vystoupení, lanové aktivity, projížďky na koních a samozřejmě nebudou chybět stánky, kde se budou prezentovat sdružení se svými volnočasovými aktivitami,“ popisuje hlavní organizátor Bambiriády za Radu dětí a mládeže kraje Vysočina Martin Paclík.

Zájemci, kteří do Rančířova dorazí, budou mít možnost setkat se a popovídat si s profesionálními vojáky. Z jihlavského náměstí bude každou hodinu jezdit kyvadlová doprava. „Armáda nám poskytla své vojenské autobusy, takže zážitek z Bambiriády začne už v Jihlavě na náměstí,“ prozradil Martin Paclík.

Bambiriáda je největší přehlídka činnosti sdružení dětí a mládeže v ČR. V jednom termínu 24. – 27. května probíhá v 18 městech pod záštitou Petra Nečase — předsedy vlády České republiky.

14. ročník Bambiriády se letos koná pod mottem Nadšení i zkušenost.

Bambiriáda je určena pro všechny děti, které se chtějí přijít podívat, něco si vyzkoušet, něco se naučit, něco si zahrát. Je také i pro rodiče s dětmi, pro školy a pro každého, kdo se nechce nudit nebo sedět doma u televize. Děti tak samy mohou zjistit, co by je nejvíce bavilo a zajímalo a následně si mohou vybrat pravidelnou aktivitu pro svůj volný čas.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...