Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Má vlast cestami proměn

Již počtvrté se uskuteční výstava proměn míst opomíjených v místa příjemná pro život - Má vlast.

Čtvrtý ročník jedinečné akce svého druhu v České republice proběhne 12. května 2012 v Praze, a to na území Královské a knížecí Akropole staroslavného Vyšehradu. Zveme vás druhou májovou sobotu na Vyšehrad, kde se sejdou představitelé a zástupci vládních institucí a krajů s návštěvníky z České republiky i zahraničí, aby společně zahájili 4. ročník výstavy proměn opomíjených míst v místa příjemná pro život, nazvané Má vlast.

Nevšední výstava příkladných proměn vesnic a měst, zahrad, parků, veřejných prostranství, zákoutí a míst v naší zemi je společným dílem mnoha lidí z krajských úřadů, měst, obcí a neziskových sdružení. Představuje veřejnosti dobré příklady zvelebování zanedbaných míst, ukazuje výsledky snažení občanů, kteří mají osobní vztah ke své obci a okolí a cítí zodpovědnost za svůj kraj. Výstava Má vlast prokazuje úctu k práci lidí pečujících o krajinu svého domova a inspiruje další obyvatele měst a obcí k rozvoji jejich kulturního, přírodního i hmotného dědictví.

Každoročně je partnerem výstavy jeden kraj, který se podílí na organizaci a je nositelem hlavní části kulturního programu při slavnostním setkání krajů na Vyšehradě. Letos se jím stal kraj Plzeňský. Patronkou 4. ročníku je paní Blanka Stehlíková, spisovatelka a historička umění, dcera malíře Ladislava Stehlíka, „básníka domova“, jehož obrázky jsou doprovodnou akcí výstavy a budou k vidění v objektu Starého purkrabství.

Na zahájení výstavy Má vlast vás po celý den čeká bohatý program s vystoupením folklorních souborů, koncertem vážné hudby, zábavou pro děti i ochutnávkou krajových specialit. Budete mít možnost ocenit práci lidí, kterým není lhostejné, v jakém prostředí žijí, a možná objevíte dobrý cíl pro rodinný výlet.

Na Vyšehradě setrvá výstava do konce května, souběžně bude umístěna v prostorách Senátu Parlamentu ČR včetně Valdštejnské zahrady. Pak se vydá na roční pouť po české zemi.

Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění, o.s., ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad pod záštitou Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova ČR, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslavy Němcové, předsedy vlády ČR Petra Nečase, ministryně kultury ČR Aleny Hanákové, ministra pro místní rozvoj ČR Kamila Jankovského, ministra zemědělství Petra Bendla, ministra životního prostředí Tomáše Chalupy a Asociace krajů ČR. Jedním z partnerů akce je Folklorní sdružení ČR.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...