Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pozvěte si na tábor zdarma Tondu Obala

Objednejte si zdarma na svůj letní tábor program Tonda Obal na cestách, při kterém se děti hravou formou dozvědí, co se děje s odpadem!

  • Publikováno: 22. 04. 2012

Lektoři během besedy dětem ozřejmí nakládání s odpadem od jeho vzniku až po využití na recyklačních linkách či po likvidaci na skládkách a ve spalovnách.

Po krátké besedě, při které lektoři mohou používat i krátké filmové ukázky recyklace, pak na děti čekají soutěže a hry s tématikou třídění odpadu – jako například skládání maxidomina, jízda na koloběžkách či skákání v pytlích. Samozřejmostí jsou pro děti drobné odměny a propagační předměty.

Celý program zabere jedno dopoledne či odpoledne. Verze pro letní tábory je obdobou programu pro základní školy, kterým za 10 let existence prošlo již více než 1 milion dětí!

Tonda Obal má zároveň i internetové stránky, které jsou určené k seznámení dětí s tříděním obalů. Výstižné a stručné texty, veselá grafika, názorné příklady a fotky, to vše má za úkol zaujmout dětskou pozornost, neboť právě v tomto věku je nutné děti naučit třídit odpad.

V současné době je zpřístupněna část stránek, která je určena dětem nad 8 let. Tito žáci naleznou na stránkách nejen mnoho informací z oblasti třídění odpadů, ale mohou si i zahrát hry s příslušnou tematikou.

Není náhodou, že 2/3 obyvatel České republiky odpady třídí. K vysoké účasti obyvatel na třídění pomáhají informační kampaně společnosti EKO-KOM včetně školního vzdělávacího programu Tonda Obal na cestách, kterým prošlo za celou dobu 12tiletého působení přes milion děti.

Více informací o táborovém programu Vám sdělí koordinátor Dalibor Nigrin, 724 138 542, dalibornigrin@centrum.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...