Přidat inzerci

Facebook

Navigace


StoryFactory - počítačová aplikace pro mediální vzdělávání

StoryFactory chce zpřístupnit studentům poznatky o tvorbě animovaných 3D filmů i počítačových her. Kromě ponaučení je možno se zúčastnit i soutěže o nejlepší krátké 3D animované video.

  • Publikováno: 14. 12. 2011

Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci s neziskovou organizací Generation Europe a se Studii nových médií Filozofické fakulty UK vytvořili výukovou aplikaci StoryFactory, která si klade za cíl zpřístupnit studentům poznatky o tvorbě animovaných 3D filmů i počítačových her.

Aplikace umožňuje natočit si vlastní krátký animovaný 3D film. K dispozici je jedno 3D město, celá plejáda herců s širokou paletou pohybových animací a snadné ovládání. Zájemci o 3D animaci si díky StoryFactory ozkouší práci s kamerou, střih, tvorbu scénáře i dramaturgii a v neposlední řadě se naučí plánování, trpělivosti a důslednosti.

Právě takřka intuitivní ovládání dělá ze StoryFactory vynikající doplněk výuky, na kterém se dají ozřejmit principy animace 3D postav, stejně tak jako třeba práce s kamerou, tvorba scénáře nebo dabing.

Aplikace StoryFactory je ke stažení zdarma.

Filmoví nadšenci si zároveň mohou v tvorbě filmů i zasoutěžit. Soutěž se StoryFactory je určena pro dvou až tříčlenné týmy ze základních škol a víceletých gymnázií (členem týmu může být i učitel) a jejich úkolem je natočit pomocí StoryFactory krátké pětiminutové video, opatřit ho titulky, dabingem nebo hudebním doprovodem a pak už jen přihlásit do boje o nejlepší snímek.

Soutěž končí 15. 1. 2012!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...