Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jára Cimrman v iQparku

iQpark poskytl ve svých expozicích místo i největšímu českému géniovi a otevřel výstavu Jára Cimrman světoběžník a vynálezce.

  • Publikováno: 22. 10. 2011

Fenomén Járy Cimrmana je již přes 40 let nedílnou součástí české kultury. Centrum Babylon a science center iQpark si vás dovolují pozvat na výstavu „Jára Cimrman světoběžník a vynálezce.“

Výstava tohoto génia, který se neproslavil, obsahuje historii Divadla Járy Cimrmana a dále je zaměřena především na osobnost Járy Cimrmana a jeho širokou rozsáhlou tvorbu učitelskou, vědeckou, vynálezeckou a cestovatelskou.

Výstava je součástí prohlídky iQparku!

Přijďte si zaexperimentovat s interaktivními exponáty, zjistit teplotu vašeho těla pomocí termokamery, sáhnout si na 500 tisíc voltů nebo se vyfotit s nejvyšším mužem planety.

Také se však podívejte na Cimrmanův návrh pomníku oslavujícího vynález matky, šroubu a ozubeného kola nebo tříkolku, na které jezdil Jára s takovou vášní, až si uhnal vlčka.

Opožděná vernisáž spojená s autogramiádou herců Divadla Járy Cimrmana proběhne 9. prosince 2011 od 16.00 do 17.00 hodin. Samotná výstava potrvá až do konce roku – do 31. prosince 2011.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...