Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vycházka za domy a stromy na Žďársku

Tradiční vesnice, lidová architektura a stromy: to je téma etnografické vycházky, která Vás může v sobotu 22. 10. 2011 odpoledne „vytáhnout ven“.

  • Publikováno: 18. 10. 2011

Ve spolupráci s etnografem Janem Kučou, spoluautorem knihy Venkovské stavby na moravském Horácku, připravila organizace Chaloupky o.p.s, která má pracoviště také na Krátké u Sněžného, exkurzi po krásné vesnici Kuklík ve Žďárských vrších.

„Začneme v 13:45 na autobusové zastávce Kuklík, projdeme si hlavní část vesnice, zastavíme se u zajímavých domů a stromů. V průběhu odpoledne se budeme přesouvat ke vzdálenějším stavbám rozptýleným v okolí Kuklíku, v největším katastru na Novoměstsku. Vycházku ukončíme po půl páté opět u autobusové zastávky,“ upřesňuje program Marie Rajnošková, organizátor exkurze za Chaloupky o.p.s.

Zájemci ze Žďáru mohou pro dopravu na Kuklík využít vlak ve 12:40 směr Nové Město na Moravě a poté přesednout na autobus z novoměstské železniční stanice, který na Kuklík odjíždí v 13:30. Cesta zpět z Kuklíku je také vázána na odjezd autobusu a následně vlaku do Žďáru.

Zajímavá a netradiční exkurze tradiční vesnicí se bude konat v sobotu 22. října 2011.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...