Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vrtule otevírá novou interaktivní výstavu O zvuku a lidech

V pátek 30. září 2011 v 17 hodin proběhne ve Vrtuli - světě her a poznání ve Valašském Meziříčí slavnostní otevření nové interaktivní výstavy “O zvuku a lidech”.

  • Publikováno: 26. 09. 2011

Návštěvníci Vrtule – světa her a poznání se mají opět na co těšit. K vidění a především k vyzkoušení se připravuje nová interaktivní výstava s názvem O zvuku a lidech, která zajímavě a poutavě přibližuje důležitost zvuku v našem životě. Tuto hravou a dotykovou výstavu, jejíž slavnostní otevření proběhne v pátek 30. září 17 hodin, zapůjčil Klub Ámos z Centra pro rodinu a sociální péči v Ostravě.

Výstava pomocí různých pokusů ukazuje možnosti našeho sluchu a různorodé využití zvuku v běžném lidském životě. Nabízí zajímavosti z historie a současnosti přenosu zvuku, princip fungování sluchového ústrojí, možnost vyzkoušet si spoustu tradičních i netradičních hudebních nástrojů jako jsou flašinety či lahvostroje a mnohé další pozoruhodnosti.

Zájemci z řad škol a široké veřejnosti mohou využít připravený pracovní list a plněním úkolů si zábavnou formou teoreticky i prakticky prohloubit znalosti o zvuku.

Program pro školy je možné navštívit po předchozí telefonické domluvě (tel: 731 004 101). Vrtule se nachází u náměstí ve Valašském Meziříčí a je otevřena každé pondělí, středu a pátek od 14 do 18 hodin.

Výstava bude k vidění od 30. září do 30. října a od 14. listopadu do 30. prosince 2011.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...