Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Exkurze po Letišti Praha

Letiště Praha je atraktivním místem, kde načerpáte atmosféru dálek a nevšedních zážitků. Neopakovatelný zážitek Vám může dát nejen samo cestování, ale i nahlédnutí do zákulisí letiště.

  • Publikováno: 07. 09. 2011

V rámci exkurzí pořádaných Letištěm Praha máte příležitost poznat pracovní zázemí mnoha zajímavých profesí a místa, kam se cestující běžně nedostanou. Uvidíte provoz a shon na odbavovacích plochách, seznámíte se s dráhovým systémem a dostanete se do těsné blízkosti letadel.

Z několika desítek metrů uvidíte starty a přistání různých typů letadel, poznáte nové letecké společnosti, které si zvolily Prahu jako cílovou destinaci. Budete mít možnost poznat nejmodernější stanici Záchranné a požární služby v České republice, která byla otevřena v roce 2006. Uvidíte i Terminál 2, který získal v roce 2006 ocenění Dopravní stavba roku České republiky.

28. září 2011 se konají již tradiční individuální „svatováclavské exkurze“ ve třech termínech, vždy Trasa 2. Exkurze jsou plánovány v časech, kdy je možné vidět i větší typy letadel
B 767, B 747, A 330 a v době silného provozu na odbavovací ploše i na startovací dráze.

Od 1. října jsou na každou sobotu plánovány oblíbené večerní exkurze v době, kdy bude možné vidět nejen přistání, odbavení a start letadla B 777.

Od 1. října je také připravená nová trasa pro skupiny – Trasa 4 zahrnuje prohlídku Záchranné požární stanice letiště Praha vč. polygonu a seznámení s činností hasičů na letišti. Tato prohlídka je určena pro odbornou veřejnost, studenty středních a vysokých odborných škol, SDH.

Při exkurzích spolupracuje Letiště Praha s Národním technickým muzeem. Individuální návštěvníci NTM mají jedinečnou možnost navštívit i exkurzi na letišti Praha se slevou 20 % na vstupném. Sleva platí i v opačném případě, kdy můžete uplatnit slevu v NTM na vstupenku z exkurze na Letišti Praha.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...