Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Odpoledne s čokoládou v Krkonošském muzeu v Jilemnici

Odpoledne s čokoládou se uskuteční 9. září. Návštěvníci budou moci v expozici věnované sladké pochoutce od 14 do 18 hodin ochutnat z pestré nabídky tabulkových i nápojových čokolád a bonbónů.

  • Publikováno: 05. 09. 2011

Od 16 hodin se v rámci Odpoledne s čokoládou koná malé posezení s hudbou a od 17 hodin přednáška o čokoládě.

Expozice Sladký život s čokoládou návštěvníkům prostřednictvím několika set exponátů představí historii, výrobu i způsob prodeje této vynikající a oblíbené pochoutky. Nechybí ani skvělé cukrářské výrobky, ukázky dobového nádobí spojeného s konzumací čokolády a mnoho dalších věcí. Zatímco oko potěší dorty, bonbóny či historické formy na odlévání čokolády, žaludku jistě polahodí prodej pralinek a čokolád v muzejní prodejně. Výstava potrvá do 25. září.

V muzeu byla nově otevřena stálá zámecká expozice, věnovaná výjimečnému českému šlechtici hraběti Janu Nepomuku Františku Harrachovi. Zpřístupněno je vedle životopisné expozice také zámecké schodiště, hraběcí pracovna, ložnice, salón a dámský salónek, a to přesně v místech, kde bychom je našli před 110 lety.

Dalším lákadlem muzea je aktuální výstava, která potrvá do 20. září a která se jmenuje „Náš Krakonoš“ a představuje historický vývoj bájného ducha nejvyšších českých hor v umění a literatuře. V Čechách neexistuje snad nikdo, kdo by nevěděl, kdo Krakonoš je, a nostalgii příběhů podtrhne spousta figurek a figur. Nechybí ani nezbytná Krakonošova sojka.

Krkonošské muzeum v Jilemnici bylo založeno v roce 1891 a v dnešní době ukrývá čtyři stálé expozice. Kromě nově otevřené Harrachovy expozice jsou to expozice lyžařská a historicko-etnografická a také Kavánova galerie.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...