Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Tři stovky skautů a skautek stráví léto ve Švédsku

Skauti zvou na slavnostní odjezd na setkání 40 tisíc skautek a skautů z celého světa ve Švédsku. Proběhne 26. července od 10:30 na Palackého náměstí v Praze.

  • Publikováno: 22. 07. 2011

Na 150 skautek a skautů vyrazí v úterý 26. července na celosvětové skautské setkání Jamboree ve Švédsku. Na Palackého náměstí při této příležitosti v 10:30 hod vysypou obrovskou zeměkouli z písku, představující všechny státy, které se ve Švédsku setkají.

Slavnostního odjezdu se zúčastní také velvyslankyně Švédského království Inger Ultvedt, zástupce MŠMT Michal Urban a starosta Junáka Josef Výprachtický. Celkem 285 českých skautek a skautů ze všech krajů ČR, kteří průběžně na Jamboree odjíždí, se ve Švédsku připojí ke 40 tisícům skautů z celého světa.

Co znamenají olympijské hry pro sportovní svět, to je Jamboree pro svět skautingu. Mladí lidé se setkávají, aby společně zažívali dobrodružství, pracovali, sportovali, mluvili o aktuálních problémech a hledali jejich možná řešení, učili se od sebe navzájem a získávali přátelství na celý život. Na tisíce účastníků čekají stovky zajímavých aktivit.

Mladí lidé celého světa budou s šátkem kolem krku diskutovat o problematice klimatických změn, obnovitelných energetických zdrojů, skauti a skautky se také mohou zúčastnit soutěže na raftech a kajacích, naučí se ovládat plachetnici, získají kamarády z různých koutů světa od Nového Zélandu, přes Madagaskar po Aljašku, ochutnají cizokrajná jídla, pomůžou dětem se speciálními potřebami, zúčastní se Food Festivalu i modelu OSN, který bude simulovat jednání reálné Organizace spojených národů.

Jamboree, celosvětové setkání skautek a skautů, se koná jednou za čtyři roky. Letošní XXII. Jamboree bude od 27. července do 7. srpna 2011 nedaleko města Kristianstad na jihu Švédska. Zúčastní se ho na 40 tisíc skautů a skautek ze 150 zemí světa – to je, jako kdyby se do zahraničí vypravila například celá Česká Lípa nebo Mladá Boleslav.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...