Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Noční prohlídka zámku Potštejn

Život rodiny Chamaré na zámku nikdy neskončil! Unikátní noční prohlídky zámku, které jste ještě neviděli.

  • Publikováno: 12. 07. 2011

Letos nově připravil zámek Potštejn pro své návštěvníky nezapomenutelný noční zážitek, který předčí všechna očekávání. Návštěvníci se nebudou pouze bát, ale jistě se i zasmějí, budou mít možnost hodovat u stejné tabule s lakotným hrabětem Chamaré a co víc, společně s průvodcem nahlédnou i do nočního života zámeckých pánů a dam z poloviny 18. století.

Je třeba si zařídit rezervaci na telefonu 728939028! Aktuální termíny prohlídek najdete na webu zámku: www.zamekpotstejn.cz/nabidka/kalendar-akci-2015.htm

Historie zámku Potštejn začíná ve 13. století, kdy byl založen hrad. Nejslavnější období hradu nadchází rokem 1495, kdy Potštejn kupuje Vilém z Pernštejna a pouští se do mohutné přestavby.

V roce 1746 koupil potštejnské panství (Potštejn s hradem, vesnice Brná, Sopotnice, Proruby, Záměl)) za 70 000 zlatých Jan Ludvík Harbuval Chamaré. Nový držitel nutně potřeboval důstojné sídlo přímo v městečku. Základem pro stavbu zámku se stal komplex budov hospodářského dvora. Pozdně barokní čtyřkřídlá jednopatrová stavba kolem nevelkého čtvercového nádvoří byla tedy pouze přestavbou, nikoli novostavbou. Zámek byl dokončen roku 1755.

Rodina Chamaré v polovině 19. století vymírá po meči a dědička panství Alžběta Chamaré se vdává za Prokopa Jana Dobřenského z Dobřenic. Tímto sňatkem panství přešlo do rukou Dobřenských, kteří drželi Potštejn do roku 1945, kdy jim byl veškerý majetek zabaven na základě dekretů prezidenta Edvarda Beneše. 
V roce 2004 koupili poničený zámek manželé Nováčkovi a pustili se do oprav. Zámek byl zpřístupněn veřejnosti roku 2006.

Nově zrekonstruovaný zámek Potštejn nabízí mnoho zajímavých atrakcí a kulturních zážitků jako např. klasické prohlídky zámeckých interiérů, „Bubákov“, zábavné prohlídky v barokních kostýmech pro děti i dospělé, noční prohlídky s jemně lechtivým nádechem, „Pohádkov“, zámeckou cukrárnu, ubytování přímo na zámku, zámecký park, svatební obřady a mnoho dalšího.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...