Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Prázdninové akce na hradě Šelmberk

V průběhu července a srpna se v Historicko řemeslně vzdělávacím centru na Šelmberku uskuteční několik zajímavých akcí pro veřejnost, na které jsou všichni zájemci srdečně zváni.

  • Publikováno: 11. 07. 2011

Předposlední srpnový víkend, 20. – 21. srpna, proběhne Festival dobové kuchyně aneb bašta na hradě Šelmberk.

Jedná se o první ročník ojedinělé akce určené pro širokou veřejnost, vhodnou nejen pro milovníky dobrého jídla. Pro návštěvníky budou připraveny ukázky kuchyní, kuchařského vybavení a ochutnávky vybraných pokrmů připravených podle dochovaných dobových receptur od středověku po novověk, výstava o středověké kuchyni spojená s ukázkou archeologických nálezů získaných přímo z hradní kuchyně na Šelmberku, bohatý doprovodný kulturní program, tržiště a další atrakce.

V sobotu 27. srpna večer nás čeká tradiční, tentokrát již 8. Netopýří noc na hradě Šelmberk.
Večerní program realizovaný ve spolupráci s Českou společností pro ochranu netopýrů zahrnuje ukázku odchytu netopýrů do sítí a jejich sledování ultrazvukovými detektory přímo v hradním areálu a také ukázku ochočených handicapovaných netopýrů, které si zájemci mohou i pohladit.
Připraven je tradičně doprovodný program pro děti a přednáška o netopýrech spojená s promítáním.
Začátek akce je ve 20 hod., s sebou si doporučujeme vzít baterku.

Po celé léto jsou pro návštěvníky připravené také prohlídky Historicko řemeslně vzdělávacího centra v doprovodu kostýmovaného průvodce, skupiny je nutné ohlásit předem. Více informací o jednotlivých akcích a dalším aktuálním dění v centru najdete na internetových stránkách.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...