Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Velký skok do řeky proběhne také v Přímělkově

Big Jump (velký skok) neboli Evropský den koupání je název tradiční akce, která letos připadla na 10. července. Její cílem je připomenout lidem význam řek pro život.

  • Publikováno: 04. 07. 2011

Právě proto se uskuteční v řekách více než 20 zemí Evropy. Stejně jako loni, tak i letos se do projektu zapojily Chaloupky o.p.s. a Big Jump uspořádají na splavu v Přímělkově.

Na přímělkovském splavu se začne dovádět a koupat od 13 hodin. Celá akce vyvrcholí hromadným skokem do řeky, ten nastane v 15:00 a to nejen v Přímělkově, ale na všech zúčastněných místech, kterých loni bylo více než 600.

Na místě budou také pracovníci ČSOP Kněžice, kteří pro účastníky připraví odchyt vodního hmyzu a obecné informace o vodní fauně a floře.

„Vedle koupele zdejší splav nabízí také masáž a perličkovou koupel,“ láká s úsměvem Eva Kujínková z Chaloupek o.p.s.

Evropský den koupání vyhlašuje pravidelně Síť evropských řek (European Rivers Network). Akce spojené s propagací řek a jejich významu pro život člověka se uskuteční také v Děčíně, Praze, Brně dalších místech ČR.

Chaloupky o.p.s. se dlouhodobě věnuje jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou. V rámci programů děti a dospělí zažijí pobyt v přírodě, pozorování rostli a živočichů, krmení hospodářských zvířat na dětské farmě, rukodělné činnosti a spoustu dalších doteků přírody a života na venkově. Programy jsou realizovány ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky nedaleko Kněžic a ve středisku ekologické výchovy Ostrůvek ve Velkém Meziříčí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...