Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Co při návštěvě Třemošnice nemůžete minout

V Třemošnici, městečku na úpatí Železných hor, naleznete hned několik turistických zajímavostí.

  • Publikováno: 08. 06. 2011

Rozhodně byste měli navštívit zříceninu hradu Lichnice, kromě úžasného výkladu kastelánky Ivy  Matykové vás čeká nádherný pohled do kraje (více v článku neobyčejný výhled i trochu tajemna na Lichnici).

I v letošním roce se otevřely dveře Berlovy vápenky v Třemošnici, ve které se nachází muzeum vápenictví.  Je to unikátní muzeum ve střední Evropě, kulturně- technická památka.

V letošním roce se ve vápence můžete nově seznámit s připravovaným projektem oprav druhé části vápenky. Otevřeno je květen až září,  úterý – neděle od 10 do 18 hodin.

Za krásného počasí láká k návštěvě sportovní areál s přírodním koupalištěm, minigolfem a beach volejbalovým kurtem. V areálu jsou také tenisové kurty, travnatá hřiště a při nepřízni počasí můžete využít i sportovní halu a fitness-centrum.

Pokud jste milovníky turistiky a cykloturistiky, tak je Třemošnice výborné výchozí místo pro výlety do okolí. V letošní sezóně je nově otevřen penzion Slávka na Vestci – 2 km od Třemošnice a penzion ve Žlebské Lhotce, oba zajišťují příjemné ubytování.

K relaxaci doporučuji areál Lihovaru (solná jeskyně, bowling i pizzerie) a krásnou cukrárnu na náměstí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...