Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Život ve středověku v Království Danar

Výstava instalovaná ve Smrčkově domě Blatského muzea v Soběslavi prezentuje unikátní vzdělávací program pro děti a mládež, probíhající v prostorách Historicko-řemeslně vzdělávacího centra…

  • Publikováno: 02. 06. 2011

Seznámíte se zde s ojedinělým projektem zaměřeným na výuku historie a starých řemeslných postupů, prohlédnete si předměty vyrobené rukama současných mladých mistrů a nahlédnete do jejich života za hranicemi všední reality.

Uvidíte jejich život v řemeslných dílnách v podhradí (kovářství, hrnčířství, platnéřství, drátenictví aj.), rekonstrukce středověkých postupů (např. stavbu středověké chlebové pícky a hrnčířské pece či vznik bylinné zahrady) i život na hradě (středověké oblékání, zábavu, lov).

Mezi exponáty nechybí tradiční nástroje, ukázky dobového oblečení, brnění a jeho součásti, výrobky z kůže, ze dřeva či ovčí vlny, šperky, keramika, kovářské výrobky, zdobené truhly atd. – vše vyrobené podle tradičních dobových postupů.

Vernisáž výstavy proběhne v pátek 3. 6. od 18:00 a vystoupí na ní autoři programu Aleš Nový a Mgr. Eva Nová z občanského sdružení Danar.
Už hodinu před tím si však můžete sami vyzkoušet práci kovářů, přadlen a písařů v řemeslných dílnách umístěných přímo před muzeem.
Výstava ve výstavním sálu v přízemí potrvá do 17. července.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...