Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Na Bambiriádě 2011 budou moci děti žonglovat, plout na raftu i tančit

Dobrou náladu, spoustu her, zábavných soutěží, a především nových podnětů k aktivnímu využívání volného času nabídne dětem Bambiriáda 2011, která proběhne v době od 26. do 29. května.

  • Publikováno: 21. 05. 2011

Zájemci o tradiční akci, pořádanou Českou radou dětí a mládeže (ČRDM), se na ni mohou vypravit do některého z těchto 17 měst: České Budějovice, Frýdek-Místek, Cheb, Chomutov, Chrudim, Ivančice, Jihlava, Liberec, Milovice, Náchod, Ostrava, Plzeň, Praha, Rychnov nad Kněžnou, Třinec, Zábřeh na Moravě a Zlín.

13. ročník Bambiriády se uskuteční jako oficiální akce Evropského roku dobrovolnictví. Pořadatelé i proto letos vetkli do vínku celorepublikové přehlídce činnosti organizací zaměřených na mimoškolní výchovu dětí a mládeže motto Máme se o co podělit.

O tom, nakolik odpovídá realitě, se mohou děti – a pochopitelně i jejich rodiče – ostatně přesvědčit sami.
„V oddílech, klubech, kmenech, družinách se nescházíme pouze za účelem hraní her, i ty jsou nakonec přeci jen prostředkem. Cíl je jasný a na tom se všichni shodujeme. Scházíme se proto, abychom se vzájemně rozvíjeli v dovednostech, znalostech a schopnostech. Ti starší, co toho umí více, učí ty mladší, stejně tak jako ti mladší učí ty starší trpělivosti, ohleduplnosti, odpovědnosti. Snažíme se vytvářet zajímavé prostředí a pozitivně formovat mladé lidi,“ říká předseda ČRDM Aleš Sedláček.

A na co konkrétně se mohou malí návštěvníci bambiriádních areálů těšit?

Například jihomoravské Ivančice, které jsou nováčkem mezi bambiriádními městy, nabídnou ukázky práce hasičů, jízdu na koních, žonglování, nácvik tábornických dovedností, střelbu z luku, praku i ze vzduchovky a chybět nebudou ani divadelní, taneční a pěvecká vystoupení.
Bambiriáda v Rychnově nad Kněžnou se letos přesouvá do prostor tamního Kolowratského zámku a podzámčí. Díky pochopení a velké ochotě paní hraběnky se tak Bambiriáda uskuteční v reprezentativních prostorách zámeckých nádvoří, kde budou probíhat aktivní prezentace; na druhém nádvoří vyroste kryté pódium a v podzámčí na řece Kněžné se uskuteční plavba na raftech.
V Chomutově chystají závody dračích lodí; v Chrudimi situují akci do prostor letního koupaliště, kam zavítá i dětská formace 5Angels, a Plzeň se blýskne Bambiriádou v novém multifunkčním areálu České údolí.
Bambiriáda v Praze proběhne druhým rokem na prostranství před VŠCHT, kde se představí tři desítky organizací, a to včetně úplných nováčků, jako je občanské sdružení DC s velmi zajímavým tanečním program; pražskou akci zpestří i celobambiriádní hra o puzzle.

Bambiriádu 2011 ozvláštní řada doprovodných akcí, především půjde o prezentaci projektů ČRDM a jejích členů (Kam chodit, Kecejme do toho, kampaň Umačkáni dětmi aj.) Chystaná fotografická soutěž pak vybídne návštěvníky k pořízení zdařilého snímku dětí při tvořivé činnosti.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...