Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Prozkoumejte podzemí ve Znojmě

Znojemské podzemí je jedno z nejrozsáhlejších podzemních labyrintů ve střední Evropě, jehož počátky vzniku se datují do 14. století.

  • Publikováno: 15. 05. 2011

Spletitá podzemní síť chodeb dodnes udivuje důmyslně budovanými větracími šachtami, kouřovody a studnami.

Vstup do podzemních prostor je z nádvoří domu č. 2 na Slepičím trhu, kde je pokladna. Kromě vstupenek do podzemí se zde prodávají pohlednice, publikace a drobné propagační předměty a suvenýry.

Prohlídkový okruh je zaměřen na prohlídku podzemních chodeb s výkladem o historii vzniku podzemí a jeho dalšího vývoje v průběhu doby.

Od března 2009 byl prohlídkový okruh rozšířen o expozici „Tajemné podzemí“, ve které návštěvníci uvidí alchymistickou dílnu, oživlé skály, netopýry, skřety, ukázku vězeňských kobek a další. Atmosféra je dotvářena speciálními světelnými a zvukovými efekty.

Dům sám o sobě je historickým skvostem. V současné době se v I. patře nachází galerie s celoročně konanými výstavami. Na nádvoří domu je občerstvení „Na dvorečku“ a konají se zde různé kulturní akce.

Labužníci a degustéři mají také v červenci a srpnu jedinečnou možnost ochutnávky vín přímo v prostorách podzemí – stánek Znovínu Znojmo.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...