Přidat inzerci

Facebook

Navigace


NPKK zahajuje výstavu k projektu podporující čtenářskou gramotnost u nejmenších čtenářů

Národní pedagogická knihovna Komenského zahajuje ve svých prostorách výstavu „Vydáním knížky všechno teprve začíná… Práce s Knížkou pro prvňáčka ve školách a knihovnách“.

  • Publikováno: 07. 05. 2011

Výstavu připravil ilustrátor Jiří Fixl, spoluautor loňské knížky pro prvňáčka Legrační dům.

V letošním roce vstoupil projekt podporovaný MŠMT „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“ úspěšně do třetího ročníku a má velký ohlas ve školách po celé republice. Knížky, které v rámci projektu vznikly, patří podle ankety dětí o nejoblíbenější dětské knihy roku k nejčtenějším titulům, které u nás byly v posledních letech vydány.

Výstava se snaží přiblížit veškeré aktivity, které na vydání knížky navazují: besedy s autory, společná čtení a hlavně vlastní tvůrčí práci prvňáčků nad texty knížek, které v rámci projektu úspěšní čtenáři dostali. Výstava je společným výsledkem všech, kdo se na projektu podílejí: dětí, učitelů, knihovníků, spisovatelů a ilustrátorů.

Výstava je přístupná zdarma v otvírací době knihovny v Mikulandské 5, Praha 1, tzn. od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin, a potrvá od 6. května do 30. září 2011.

Cílem 3. ročníku projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, je rozvoj četby hned od prvních měsíců školní docházky dětí, vytvoření základů návyku pravidelného čtení a potřeby využívat pro získávání vědomostí veřejné nebo školní knihovny i ostatní kulturní instituce v místě bydliště.

Odměnou za vynaloženou námahu bude dětem Knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla vytvořena výhradně pro účastníky projektu a nelze ji koupit v běžné knihkupecké síti nejméně po dobu tří let. Ve školním roce 2010/2011 to bude knížka spisovatelky Daniely Krolupperové „Zmizelá škola“, kterou bude ilustrovat známá ilustrátorka Eva Sýkorová-Pekárková.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...