Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Blansko ovládnou skauti, setká se jich 1000 z celé republiky

Lanové aktivity, velká strategická hra, koncerty kapel, divadlo nebo noční hra po Blansku. V Blansku se od 4. do 8. května koná největší skautské setkání u nás nazvané ObRok11.

  • Publikováno: 05. 05. 2011

To vše a především příležitost poznat se s mladými lidmi z druhého konce republiky čeká na 1000 skautů a skautek teenagerů na jižní Moravě.

„Tato akce nabízí mladým lidem od patnácti let kromě zábavy a skvělých zážitků s kamarády také možnost rozvíjet se, naučit se něco nového a být prospěšný svému okolí. Pro účastníky je připraveno více než 100 zajímavých programů a vyzkouší si spoustu aktivit,“ uvedl šéf akce Miroslav Martinek.

Skauti i skautky se poznají také po regionech: Společně budou plnit úkoly a překonávat výzvy na celoodpoledním výsadku do Moravského krasu. Dál mají možnost vybrat si z množství programů, kterého se chtějí účastnit. Můžou si vyrobit vlastní placku, poslechnout si přednášku jeskyňářů, na workshopu se naučí masírovat i fotit, zacvičí si jógu či zahrají Friss-B a mnoho dalšího.

Večer pak na účastníky čeká posezení v čajovně, tančírna, divadlo i koncerty vybraných kapel. „Mezi nejznámější z nich patří asi brněnská kapela Poletíme? nebo kapela Chaotic,“ přiblížil šéf programu Rostislav Přidal.

Některé programy si připravují i účastníci sami. Navzájem se tak inspirují a předávají svoje nápady dál. Cílem ObRoku11 je naučit se sdílet nejen nápady, ale i radost ze společně stráveného času se svými kamarády.

Organizátoři očekávají asi 800 účastníků. ObRok11 je již šesté celostátní setkání skautů a skautek nad 15 let, které se koná jednou za dva roky. Minulý ObRok se konal v roce 2009 v tereziánské pevnosti Josefov u Jaroměře.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...