Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jděte do toho, protože to stojí za to

...tak radí František Horvát, jeden z loňských vítězů konkurzu Záhada NoRaTel, jejíž 3. ročník startuje už 1. května.

  • Publikováno: 30. 04. 2011

Dětské noviny, dětské rádio a dětská televize – to jsou redakční týmy, které každoročně pracují při Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově.
Jejich členem se může stát každý ve věku od 10 do 18 let, kdo úspěšně projde konkurzem nazvaným Záhada NoRaTel.

NoRaTel je zkratkové slovo složené z počátečních slabik slov noviny, rádio, televize.

„Na festivalu Oty Hofmana to bylo vážně moc supr. Na zážitky z festivalu nikdy nezapomenu. Otevřu si internet, zadám www.zahadanoratel.cz a budu vzpomínat. Na všechno to nejkrásnější, co mě potkalo na festivalu v Ostrově,“ vzpomíná na své první novinářské působení jedna z loňských vítězek.

Konkurz Záhada NoRaTel je zpracovaný jako internetová hra a má několik úrovní. Po splnění jedné postupuje účastník do další. Každá vyšší úroveň je náročnější.

V prvních kolech si děti formou testu zopakují základní znalosti z hodin slohu a mediální výchovy a dozvědí se něco z historie Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. V druhém kole je čekají menší praktické úkoly, jako je například zpracování jednoduché zprávy nebo rozhovoru. Závěrečnou částí konkurzu je příprava materiálu pro vybranou redakci – novin, rádia nebo televize. Na to budou mít děti celé letní prázdniny.

V září pak odborná komise posoudí zaslané práce a vybere vítěze, kteří zasednou k redakčním počítačům, za rozhlasové mikrofony nebo do televizního studia ostrovského festivalu.

Třetí ročník konkurzu Záhada NoRaTel startuje 1. května 2011. Přihlásit se je možné elektronicky na stránkách soutěže.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...