Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Studentské časopisy - ukažte se!

Jak jsou na tom novinářské naděje v Libereckém kraji? Nebojte se konkurence a přihlašte se do prvního ročníku krajské soutěže školních časopisů!

  • Publikováno: 28. 04. 2011

Soutěž školních časopisů na celostátní úrovni probíhá už pátým rokem, v Libereckém kraji se krajské kolo koná poprvé.
Proč? Protože víme, že zajímavé novinářské počiny v našem regionu máme a chceme je podpořit a motivovat ty méně smělé a zkušené.

Chcete vědět, co si o tvorbě časopisu myslí skuteční novináři z praxe? Jakou má zkušenost se zaznamenáváním důležitých událostí kronikářka města Jablonce nad Nisou a novinářka Jiřina Polanská? Jak funguje internetový zpravodajský portál? Tak se přihlašte!

Do soutěže Časopis roku 2011 Libereckého kraje se mohou přihlásit časopisy a noviny vydávané písemně i elektronicky v letech 2010-2011. S vyplněnou přihláškou je potřeba zaslat 2 vydaná čísla, která bude posuzovat odborná porota.

Soutěží se v následujících kategoriích o tyto tituly:
Titul školní časopis Libereckého kraje roku 2011 – I. stupeň základní školy
Titul školní časopis Libereckého kraje roku 2011 – II. stupeň základní školy
Titul školní časopis Libereckého kraje roku 2011 – střední školy
Titul oddílový časopis Libereckého kraje roku 2011
Titul webový časopis Libereckého kraje roku 2011

Musíte to stihnout do 15. září 2011. Vyplňte přihlášku a tu elektronicky zašlete na mail regionální koordinátorky Petry Handlířové a zároveň poštou s dvěma čísly časopisu na adresu partnera soutěže Libereckého kraje – Krajský úřad Libereckého kraje Oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti – U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 a označte „Časopis roku“.
Pak už jenom čekáte.

Odborná porota všechny časopisy posoudí a vybere pět nejlepších v každé kategorii a samozřejmě vítěze.

Vedle toho se ještě soutěží o následující ohodnocení:
Titulní strana roku Libereckého kraje – hodnocení titulky časopisu
Grafika roku Libereckého kraje – hodnocení grafického zpracování časopisu
Obsah roku Libereckého kraje – hodnocení autorského podílu a obsahové kvality
Zvláštní cena poroty – pro nespecifickou oblast, která zaujme porotce

A kdy se to všechno dovíte? Slavnostní vyhlášení proběhne v rámci veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí Educa 2011 Jobdays Liberec v Tipsport aréně. Zároveň proběhne i malý seminář s odbornou porotou. Přesný čas bude upřesněn, veletrh se koná 20. – 22. října 2011.

Takže je to jasné – máte ještě pár měsíců čas na to, abyste vyladili formu vašeho časopisu a poslali nám ta nejlepší čísla! My jako bonus pro všechny přihlášené garantujeme, že všechny získané časopisy posuneme do celostátního kola a vítězové jednotlivých kategorií navíc rovnou do finále!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...