Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní žurnalistická škola znovu oceněna mezi evropskými projekty

Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského letos organizátoři znovu přihlásili do třetího ročníku ceny Karla Velikého pro mládež (EYCP).

  • Publikováno: 24. 04. 2011

Stejně jako v loňském roce se pořadatelům žurnalistické školy nepodařilo zvítězit, jejich projekt však národní porota mezi patnácti dalšími vyzdvihla.

„Porota ocenila vysokou kvalitu všech přihlášených projektů za Českou republiku. Vítězem se stal projekt Green and Livable Visegrad Cities organizace Auto*Mat, o. s. Mezi dalšími projekty porotu zaujaly AFS Megavíkend, Ovlivňuj, nebuď ovlivňován, GENERATION 89, Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského v Havlíčkově Brodě a Německo-česká mládež v evropském kontextu,“ uvedl Jan Pátek, tiskový atašé Informační kanceláře Evropského parlamentu v Praze.

Žurnalistický kurz pro zájemce o média, kulturu a společnost už patří k tradičním akcím na Vysočině a každoročně v létě sem přiváží přední české i zahraniční odborníky. Každoročně hostí téměř pět desítek účastníků ze zemí Evropské unie i mimo její hranice, kteří pracují v pěti skupinách – tisk, web, rádio, TV a PR.
V letošním roce se týdenního kurzu zúčastní také pětice mladých lidí z partnerské oblasti na Ukrajině, kteří studují na tamní univerzitě žurnalistiku.

Sedmý ročník akce se bude konat od 14. do 21. srpna a jednou z hostů bude slovenský publicista a spisovatel Jozef Banáš.

Cena Karla Velikého je zaměřena na mladé lidi mezi 16 a 30 lety, kteří se angažovali v projektech napomáhajících porozumění mezi lidmi v různých evropských zemích. Vítězové národních kol se utkají v celoevropském kole s dalšími 26 projekty.
Do čtvrtého ročníku soutěže se za Českou republiku přihlásilo 15 projektů.

Cena je organizována Evropským parlamentem a Nadací mezinárodní ceny Karla Velikého v Aachen.

Projekty Centrum Vysočina, o. p. s. v roce 2011

Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského 2011 – mezinárodní kemp pro mladé od 16 do 26 let zájemce o historii, současnosti, kulturu a média střední Evropy.
Regionální centrum mediální výchovy – osmnáctiměsíční projekt devíti modulů pro učitele základních a středních škol z Vysočiny. Zájemci se stále mohou hlásit do skupin v Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Třebíči.
Školní časopis Vysočiny – soutěž pro žáky základních středních škol z Vysočiny, současně krajské kolo republikové soutěže O nej časopis.
Hlava XXII – v pořadí třetí projekt ve spolupráci s výtvarníkem Radomírem Dvořákem (Havlíčkův Hydepark – 2006, Pamětní deska herci Pavlu Landovskému – 2010).
Centrum Karla Havlíčka Borovského – celoroční projekt pro mladá zájemce  o média z Vysočiny. Součástí podprojekt Malí novináři.
Žurnalistika pro seniory – ve spolupráci s Domovem pro seniory v Havlíčkově Brodě, vydávání časopisu Jablíčko.
Akademie třetího věku – vzdělávací aktivity pro seniory z Vysočiny.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...