Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mariánská pouť otevře návštěvníkům zámek v Kolodějích nad Lužnicí

Přijeďte se podívat na zámek Koloděje nad Lužnicí, který je veřejnosti přístupný pouze jeden den v roce! Přeneste se do historie a zažijte výjimečný den s bohatým programem.

  • Publikováno: 14. 04. 2011

V zámku Koloděje nad Lužnicí bude v sobotu 28. května 2011 od 10 do 20 hodin opravdu veselo. Pestrý program bude zaměřený nejen na rodiny s dětmi.

Návštěvníky čeká sokolnická show, šermířské a kejklířské umění, hraná i loutková divadla, koncerty, rytířská klání, rukodělné dílny a tradiční jarmark. Připraveny jsou koncerty v barokní zámecké kapli s úžasnou akustikou.
Vše doplňuje historický catering, který se svojí nabídkou tradičních staročeských jídel nezapomíná ani na děti.

Po celý den je připravena žongléřská škola, kde máte možnost vyzkoušet si kejklířské náčiní a školení kejklíři Vás naučí své triky. Pro odvážné bude připravena šermířská škola, házení bojovými noži a sekyrami i střílení z kuše. Sokolníci vystaví téměř dvě desítky dravců, které si budou moci návštěvníci zblízka prohlédnout.

Jarmark nabídne širokou škálu tradičních řemesel, z nichž některá patří již téměř mezi zapomenutá (ketlování korálků, vrtání dřevěných potrubí, předení na kolovrátku). Spoustu z nich si budete moci sami vyzkoušet.

Děti budou mít připraveny soutěže a hry v historickém duchu, vyrobí si dřevěné meče, namalují erby na štíty a pak tuto zbroj využijí při opravdových rytířských turnajích na dřevěných koních.

Zajímavé budou také netradiční prohlídky, které komentuje hlavní restaurátor zámku. Přiblíží restaurátorské průzkumy a poutavě vysvětlí, co vše se dá zjistit z jednotlivých vrstev, které historie přinášela. Návštěvníci se seznámí s postupy restaurování barokních kachlových kamen, hodinového stroje a jinými zajímavostmi.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...