Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jihlavská Bambiriáda pošle kružítka a pravítka školám v Afghánistánu

Jihlavská Bambiriáda se zapojila do humanitární sbírky pro střední školy v Afghánistánu.

  • Publikováno: 02. 04. 2011

Z Vysočiny tak poputuje tři sta pravítek a stejný počet úhloměrů a kružítek do země, kde byla velká část škol rozbombardována a kde se donedávna nesměly vzdělávat dívky.

Podpořili jsme sbírku na pomoc chlapcům a dívkám na střední škole v Khosi. Obě školy byly kompletně zrekonstruovány civilní částí provinčního rekonstrukčního týmu. A protože místní studenti mají zájem o volejbal a kriket, tak kromě rýsovacích pomůcek posíláme také sady kriketových pálek,“ popisuje koordinátor jihlavské Bambiriády.

Krajská rada dětí a mládeže Vysočina se do této sbírky zapojila už potřetí. Vloni předával koordinátor jihlavské Bambiriády Martin Paclík školní pomůcky a počítače gymnáziu v Kosovu. „Viděl jsem na vlastní oči, jak se děti učí ve dvou směnách a jak u jednoho stolu sedí pět studentů. Zájem o vzdělání je obrovský, ale nejsou k tomu vhodné pomůcky,“ přibližuje Paclík.

Česká republika pomáhá v Afghánistánu už deset let. Zaměřuje se na dlouhodobé řešení problémů, které jsou spojené se vzděláním, s obživou místních lidí, rozvoje venkovských komunit a celkové zvýšení kvality života.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...